avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate florin2003

Activitate florin2003

Răspuns la discuția va rog ajutati-ma
nucu$ a scris:

Nu conteaza ce ati spus ci numai ce este scris (semnat) la notar.Actul de donatie nu are si clauza de intretinere?Daca nu ati fost consultat , incercati o discutie cu fratele pentru a aplana conflictul, motivul fiind dreptul pe care il aveti in calitate de mostenitor rezervatar, urmand a revendica partea care vi se cuvine sau in caz favorabil, oferiti viitoarea renuntarea la mostenire.
Nu este clara "ramanerea pe drumuri"

Actul nu are nici o clauza de intretinere iar in legatura cu aplanare conflictului pot sa spun ca chiar azi am incercat sa discut cu fratele meu iar acesta a inceput sa rada spunand ca nici 1000 de notari nu mai au ce face.Iar la ramanerea pe drumuri ma refer la faptul ca ai mei nu mai au unde locui acum dat fiind faptul ca fratele meu nu ii va mai lasa,el mai avand antecedente de genul asta,de ex imi era dator cu o suma mare de bani care nu a mai dat-o si a spus ca nici nu ii mai vad vreodata,etc.Din cate am citit pana acum pe net,vad ca nu am nici o sansa sa atac actul in justitie decat dupa moartea lor,el chiar putand vinde apartamentul acum iar parintii mei nu pot face nimic macar pentru a putea sta in el pana la moarte.Mi se pare inacceptabil sa te porti cu parintii astfel.
Răspuns la discuția va rog ajutati-ma
Nu pot demonstra acest lucru.E o situatie mai dificila.Sa va explic cum a fost.Eu am spus ca nu am nici o pretentie la apartament atata timp cat el are grija de parinti si ei stau pana la moarte in el.Ai mei fara sa ma consulte au facut act de donatie cu el in Spania la un notar,au fost unele probleme mai personale acolo,santajul a fost de natura emotionala,tata a cedat nervos si a semnat actul pana la urma iar acum se trezeste ca nu mai are unde veni in tara,nu mai are o casa.As vrea sa il ajut cumva dar nu stiu cum.Am si eu familia mea si problemele mele iar daca as putea juridic sa il ajut,as face-o.As dori ca sa nu fie dat afara din apartamentul pentru care a lucrat o viata.In continuare nu am pretentii la acel apartament ,vreau doar sa stiu ca parintii mei nu raman pe drumuri.
Tatal meu din cauza unui santaj i-a donat apartamentul fratelui meu si acum va ramane pe drumuri.Ce se mai poate face?Va rog mult sa imi raspundeti