avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog ajutati-ma

Tatal meu din cauza unui santaj i-a donat apartamentul fratelui meu si acum va ramane pe drumuri.Ce se mai poate face?Va rog mult sa imi raspundeti
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:00, 14 Octombrie 2009
Anularea actului de donatie se poate face numai in conditiile dovedirii ingratitudinii donatarului, prin comportamentul ostil fata de donator.
Informatia furnizata este extrem de insuficienta pentru a putea primi un sfat precis, la obiect.
florin2003 a scris:

Tatal meu din cauza unui santaj i-a donat apartamentul fratelui meu si acum va ramane pe drumuri.Ce se mai poate face?Va rog mult sa imi raspundeti
Daca aveti convingerea ca tatal dvs. a donat acel apartament fiului, adica fratele dvs., in conditii de santaj, va ramane sa formulati o plangere penala prin care sa argumentati ca acesta se face vinovat de acuzatia pe care i-o aduceti!
Nu pot demonstra acest lucru.E o situatie mai dificila.Sa va explic cum a fost.Eu am spus ca nu am nici o pretentie la apartament atata timp cat el are grija de parinti si ei stau pana la moarte in el.Ai mei fara sa ma consulte au facut act de donatie cu el in Spania la un notar,au fost unele probleme mai personale acolo,santajul a fost de natura emotionala,tata a cedat nervos si a semnat actul pana la urma iar acum se trezeste ca nu mai are unde veni in tara,nu mai are o casa.As vrea sa il ajut cumva dar nu stiu cum.Am si eu familia mea si problemele mele iar daca as putea juridic sa il ajut,as face-o.As dori ca sa nu fie dat afara din apartamentul pentru care a lucrat o viata.In continuare nu am pretentii la acel apartament ,vreau doar sa stiu ca parintii mei nu raman pe drumuri.
Nu conteaza ce ati spus ci numai ce este scris (semnat) la notar.Actul de donatie nu are si clauza de intretinere?Daca nu ati fost consultat , incercati o discutie cu fratele pentru a aplana conflictul, motivul fiind dreptul pe care il aveti in calitate de mostenitor rezervatar, urmand a revendica partea care vi se cuvine sau in caz favorabil, oferiti viitoarea renuntarea la mostenire.
Nu este clara "ramanerea pe drumuri"
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
"nucu dolar" imi permit sa te contrazic! Ramane optiunea de plangere penala in situatia expusa de florin2003! Altfel, persoana interesata poate sa alega ceea ce considera ca ar fi mai corect si avantajos.

Alte discuții în legătură

Declaratie facuta la notar Graminede Graminede buna ziua, este vorba de 2 frati unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan. Fiul caruia ... (vezi toată discuția)
Procura - vicii consimtamant miky91 miky91 Tatal meu a avut o casatorie cu o doamna care la acea vreme era gravida (mentionez faptul ca tatal meu nu este tatal biologic al copilului,dar cu toate acestea ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Va scriu din partea unei prietene : \\" Am probleme cu mostenirea, ramasa de pe urma parintilor decedati. Mai intai, a ... (vezi toată discuția)