avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura - vicii consimtamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura - vicii consimtamant

Tatal meu a avut o casatorie cu o doamna care la acea vreme era gravida (mentionez faptul ca tatal meu nu este tatal biologic al copilului,dar cu toate acestea tatal meu l-a recunoscut ca fiind copilul lui).
Dupa divort tatal meu s-a recasatorit (cu mama mea) in anul 1991.In anul 1992 tatal meu a cumparat un apartament in care locuia la acea vreme mama lui si sora mea vitrega.
In anul 2003 la decesul mamei tatalui meu,tatal meu a fost santajat prin faptul ca nu i se va inmormanta mama in cazul in care el si mama mea nu vor ceda apartamentul.
Acestia au intocmit o Procura Speciala cu termen nelimitat si o Procura de Vanzare in care nu se specifica nici un termen,eu nu am putut semna o astfel de procura deoarece la acea vreme eram minor.(Cu toate ca si eu eram unul dintre beneficiarii apartamentului).
Mai mult decat atat persoana care a santajat familia mea este o simpla cunostiinta,aceasta ne avand nici un grad de rudenie cu familia noastra.
Cu toate acestea persoana in cauza s-a folosit de Procurile parintilor mei pentru a incheia un contract de Vanzare-Cumparare si actele necesare acestuia cu sora mea vitrega.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Daca se pot anula Procurile intocmite de parinti mei?
2) Daca prin faptul ca eu nu am semnat o asemenea procura este frauda?
3) Daca acel apartament se poate scoate in circuit civil fara acordul meu?
4) Daca se mai poate face ceva in acesta privinta?

MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:09, 23 Aprilie 2013
Dvs nu aveati motiv sa semnati procura pt ca in primul rand, nu erati proprietar.
Cum adica erati beneficiarul acelui apartament ?
Nu cred ca stiti anumite aspecte.. cum sa fie santajat ca nu i se inmormanteaza mama ?
Acum cat timp s-a facut vanzarea ?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Dvs nu trebuia sa va dati acordul la instrainare pentru ca nu aveati nicio calitate. Faptul ca apartamentul era al parintilor dvs nu va da si dvs drept de proprietate.bunul nu este scos din circuitul civil, adica el poate fi vandut, donat, schimbat, mostenit.....prin acte juridice. Prin faptul ca parintii dvs si au dat acordul prin procuri in fata notarului au consimtit la autentificarea lor si au semnat acele acte este greu de demonstrat ca a fost un viciu de consmitamant iar acesta se prescrie in termen de trei ani de la descoperirea acestuia.
Joha a scris:

acesta se prescrie in termen de trei ani de la descoperirea acestuia.

În cazul de faţă discutăm despre o eventuală violenţă.

Potrivit art. 9 din Decretul nr. 167/1954, prescripţia dreptului la acţiune în anularea unui act juridic pentru violenţă începe să curgă de la data când aceasta a încetat.

Potrivit NCC -

Art. 2.529. -
(1) Prescripția dreptului la acțiunea în anularea unui act juridic începe să curgă:
a) în caz de violență, din ziua când aceasta a încetat;

@themis..

=D>

ca de obicei vigilent....

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare terren ana_panait ana_panait suntem frate si sora iar tatal nostru, acum decedat, in calitate de vanzator a acceptat sa vanda catre fratele meu un teren, a afirmat ca \"a primit\" pretul ... (vezi toată discuția)
Procura pentru vanzare sau donatie? Veronica Popescu Veronica Popescu Mama mea i-a dat o procura fiicei vitrege prin care o imputerniceste pe aceasta sa scoata suplimentul la certificatul de mostenitor si sa ii vanda si ... (vezi toată discuția)
Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)