MARCELA2017 a scris:
da,dar de ce dupa moartea tatalui de al2-lea a fost nevoie si de mine pentru a face succesiune,de ce a fost nevoie de mine nu inteleg?
N-ar fi trebuit să fie nevoie de dvs. (nu erați copilul decedatului)
Aveți certificatul de moștenitor de pe urma celui de-al doilea soț al mamei?
Apare numele dvs. pe undeva prin cuprinsul lui?
Contractul de vânzare-cumpărare al ap. l-ați văzut? Apare numele dvs. pe undeva prin cuprinsul lui? N-aș vrea să speculez...
Moștenitorii celui de-al doilea soț al mamei dvs. au fost:
- mama dvs. în calitate de soție supraviețuitoare cu o cotă de 1/4 din moștenire (adică din jumătatea de ap. a decedatului, căci cealaltă jumătate îi aparținea mamei dvs. Asta ... teoretic, până la te miri ce scrie, pe unde-o scrie).
- și copiii
defunctului cu o cotă de 3/4 din moștenire (adică 3/8 din ap. respectiv 3/16 fiecare, căci defunctul avea doar doi copii).
Dvs. și sora dvs. (cele care aveați 10 și 8 ani la momentul recăsătoririi mamei dvs.) nu erați fiicele defunctului. Aveți alt tată. Deci NU l-ați moștenit pe soțul mamei (acesta NU vă era rudă)
După moartea soțului ei, mama dvs. deține 5/8 din ap. (adică jumătatea ei de ap.,dobândită prin cumpărare + o pătrime din jumătatea soțului, dobândită prin succesiune de la defunctul ei soț).
Acest 5/8 (= 10/16) va constitui moștenirea mamei dvs. și va fi împărțit între TOTI copiii mamei dvs. Și sunteți 4 copii ai mamei dvs. (Cineva a zis mai sus... „
doar dvs. și sora”. Or, nu-i așa, căci mama dvs. are 4 copii, nu doar doi).
Cel mai bine ar fi să puneți teanc actele pe care le aveți și să discutați direct cu un avocat.
Mă surprinde și pe mine ... nevoia prezenței dvs. Explicații ar putea fi, dar, așa cum spuneam, nu aș vrea să speculez. E mai bine pe „cititelea” decât pe ghicitelea.