Buna ziua in urma decesului tatalui meu,care nu era biologic adica mama mea s-a recasatorit a 2-ua oara si cel de al 2-lea tata a decedat ramanand apartamentul in cote egale mamei mele mie si fratilor mei noi toti fiind 4 frati ,2din prima casatorie si 2 din a doua ,intrebarea mea este unul dintre frati doreste sa inchiriese apartamentul poate sa faca acest lucru fara acordul meu pentru a obtine foloase banesti.Pot contesta cumva inchirierea si daca da ce cai de atac am?.
eu am citit aici pe avocat.ro si legea zice ca,copiii rezultati din prima casatorie au drepturi egale cu ceilalti copi din a 2-a casatorie ,si aici ma refer la faptul ca MAMA s-a casatorit a 2-a oara si cel de al2-lea tata a decedat ramanand apartamentul.
Atunci pot mosteni acel apartament doar sotia, mama dvs. ( 1/4 din partea dansului ) si copii dansului, cu mama dvs., alta doamna sau adoptati ( 3/4 din partea dansului, presupunand ca este bun comun al dansului si al mamei dvs.).
Au dreptul daca sunt adoptati de sotul actual al mamei, altfel nu au, nu au nici ub grad de rudenie cu domnul...