avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii mei se pare ca au semnat impreuna cu sora-mea si cumnatu-meu o intelegere, un testament, o vanzare sau o donatie ( in orice caz, un act ) prin care apartamentul lor si garajul o sa le revina lor ( acum sau dupa moartea lor ). Exista vre-o posibilitate de a-mi dobandi partea mea de mostenire ?

Daca nu, as dori sa intreb cum as putea obtine un ordin de restrictie in ceea ce-i priveste avand in vedere ca ne "asasineaza" cu telefoanele, cu "vizitele" la serviciul sotiei mele ca sa stea de vorba cu Directorul General, cu tipete si urlete la telefon sau pe mail sau pe strada in dorinta surorii mele de a-i da acordul ca ea sa fie singura beneficiara a averii.

Nu vreau sa am vre-o legatura cu vre-unul dintre ei si nici sa mai faca parte din viata mea sociala. Mi-au calcat intotdeauna in picioare dreptul la viata privata, facand nenumarate interventii la Directorii intreprinderilor la care am lucrat si cred ca nu mai sunt sanatosi la cap.... Asta e doar un exemplu din grozaviile pe care le-au comis, acum sunt somer, am credite la banci si sora mea m-a santajat cu gasirea unui post la ea la serviciu dar DOAR daca sunt de acord ca suntem chit.

Va multumesc,

Astept un raspuns avizat la cele 2 intrebari : daca pot face ceva si daca pot obtine un ordin de restrictie.

Gabriel
Cel mai recent răspuns: gabrielsavu , utilizator 10:21, 29 Noiembrie 2010
buna ziua.
pactele asupra unei succesiuni viitoare sunt interzise prin lege.
cu alte cuvinte nu puteti renunta acum la dreptul de mosteniree ce vi se va cuveni urmare a decesului unuia dintre parintii dvs.
iar daca parintii au facut liberalitati in favoarea surorii dvs., la decesul oricaruia dintre ei, puteti invoca reductiunea liberalitatii .
iar referitor la celalalt aspect, puteti face plangere penala pt. santaj/hartuire.
eu va sfatuiesc sa nu semnati nici un act de renuntare la dreptul dvs. de succesor. oricum o asemenea renuntare n-are nici o valabilitate.
de ce va hartuieste sora dvs? parintii dvs ii pot face act de vanzare-cumparare pe casa si dvs nu ati mai avea niciun drept. puteti sa ii faceti plangere penala.
N-ati inteles. Ma hartuiesc parintii, ca sa le dau acordul pentru ca sora mea sa ramana cu toata mostenirea. Daca au facut act de vanzare-cumparare asa cum cred ca au facut ( probabil s-au interesat la un avocat cum sa faca ) ce le mai trebuie acordul meu ?

Deci, chiar nu se poate face nimic daca au facut act de vanzare- cumparare ? Exista vre-o modalitate sa aflu daca au facut asa ? Exista vre-un act public pe care as putea sa-l consult sa vad cine e proprietar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand o donatie devine irevocabila? alesorina alesorina Buna ziua, As dorii sa aflu mai mult despre ce implica o donatie de la parinti la copii si daca aceasta poate fii contestata. Parintii mei vor sa imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau vanzare cumparare? irina elena irina elena buna seara ! as dori sa stiu ce pot face pentru a putea fi la unica mostenitoare de casa parinteasca .suntem doua surori ,sora mea in ziua de astazi este de ... (vezi toată discuția)
Donatie? Diana123123 Diana123123 Buna ziua, Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)