Va multumesc,
sa inteleg ca numitul S nu are ce cauta pe cele 3/4 din terenuri?
S. nu trb sa se prezinte in termen de 6 luni de la succesiune sa isi arate calitatea de mostenitor?
iar tatal meu I. nu este mostenitor de drept? (trb sa isi arate intentia expresa sau e tacita fiind singurul fiu deci singurul mostenitor - sezinar?)
Ca sa fie clar la mine in ganduri .... :)
1. conteaza dupa cati ani se face succesiunea?
2. ce reprezinta certificatul de mostenitor? (doar acceptarea succesiunii sau si o oarecare impartirii a averii la care au acces doar cei din certificat?)
3. m-a sfatuit cineva (nu avocat) sa fac contestatie in anulare la sentinta judecatoreasca. e ok? ce parere aveti?
Multumesc mult de raspuns domule avocat.
:) Cu piata imobiliara ati avut mare dreptate.
Fiica lui S. nu doreste sa vanda (stiu sigur) pentru ca deja a descarcat 2 camione de pietris si a inceput fundatia pe unul dintre terenurile in cauza pentru a se apuca de constructia unei case (familia lor nu mai detine alte terenuri in sat).
Nu ma deranjaza sa continui pe partea de penal si va rog sa imi indicati la ce nivel de instanta sa ma adresez (pot deschide procesul penal in localitatea de domiciliu a tatalui meu sau e obligatoriu sa o fac la judecatoria unde se afla terenurile?).
Distanta fiind foarte mare si drumurile costisitoare as dori sa deschid procesul in localitatea de resedinta a tatalui.
Am uitat sa intreb: pot sa deschid proces celor doi pentru furt si tulbuare de posesie?
imi cer scuze de deranj dar am o problema care probabil caracterizeaza sistemul juridic din Romania.
O sa incerc sa fiu cat mai concis dar in acelasi timp sa includ toate actele pe care le detin. Sa trecem la subiect:
1. In 1994 moare bunicul G. Se face certificat de mostenitor in care scrie ca sotia M primeste 1/4, iar singurul fiu I. (al carui fiu sunt) 3/4 din bunurile primite de la parinti (sunt ale lui si nu le are din timpul casatoriei).
2. In 1998 moare bunica M sotia lui G. Inainte sa moara lasa un Testament lui S. (incheiat la notar) in care scrie: "Las toate bunurile mele, mobiliare si imobiiare lui S., am ca succesibil rezervatar pe fiul meu I. (tatal meu)
3. In 2009 depun toate actele necesare deschiderii masei succesorale la noatar (anexele 23 si 24, certificat de deces al defuctei M. (bunica mea), certificatul de mostenitor de pe urma bunicului G., un testament al bunicii M. lasat catre S., certificatul de nastere a tatalui I., impunerea fiscala din care reiese ca defuncta M. nu mai are datoriila primarie - mentionez ca am procura speciala de la tatal I. pentru a-l reprezenta la dezbaterea succesorala).
4. Notarul il citeaza pe legatarul universal S. de 3 ori si la a treia infatisare se prezinta .
5. Legatarul S. prezinta la a treia infatisare o Hotatrare Judecatoreasca definitiva si irevocabila (fiica lui S il da in judecata pe S ca nu poate intabula terenurile pe care i le-a vandut cu o conventie de vanzare cumparare(prestatie tabulara)) prin care se de decide ca:
- legatarul S. a vandut fiicei sale toate bunurile imobiliare (2 terenuri care conform certificatului de mostenitor mentionat mai sus apartineau bunicului G inca inainte de casatorie) cu o conventie de vanzare -cumparare intre parti (nu la notar)
- terenuri pe care legatarul spune ca le-a primit de la defuncta M conform testamentului (ca fiind ale ei inca de acum 60 de ani) sau uzucapat (ceea ce aste fals - bunicul G stapanindu-le pana la deces) le-au probat cu un martor (cred ca mincinos :)))
- intabuleaza fiica lui S. ca fiind propietara pe ternuri aceptand conventia de vanzare-cumparare ca fiind contract.
INTREBARE:
Eu cum continui demersurile pentru a intra in posesie. (Macar a celor 3/4 parti pe care bunicul G. le-a lasat tatalui I.)
va multumesc anticipat pentru raspuns si sunt dispus sa deschid si dosar penal testatoruli S.