avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate cristiancsv

Activitate cristiancsv

Serios ??? Vi se pare ceva normal??
Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea terenului s-a efectuat fara violenta .
Buna ziua !
Saptamina trecuta am fost victima unui accident rutier in satul Negrulesti linga Horezu.La momentul respectiv ni s-au luat declaratii ,autorul accidentului a recunoscut ca este vinovat ,,ni s-au luat probe de singe ,si a ramas ca politia sa definitiveze ancheta .in masina vinovatului era o nepoata a lui ,,sotia ,,iar soferul a facut in asa fel ca fetita sa nu ajunga la spital ,,ptr ingrijiri medicale in ideea de a scapa de ,,victime ,,.Nici eu nu am avut atunci pe moment,, vizibil,, prea multe,, decit julituri pe ambele maini, de la volan,,,Cind am ajuns la spital ptr probe de sange ,,incepuse sa ma doara spatele ,,dar nimeni nu ma mai auzea ,,(chiar mi s-a parut suspect).In declaratia care mi s-a luat ,,am fost intrebat daca emit pretentii (pe moment m-am abtinut ptr ca nu stiam cum vor evolua lucrurile ),mi s-a adus la cunostinta ca pot emite pretentii in termen de 60 de zile de la producerea evenimentului .Am incercat sa vorbesc cu cel care a produs accidentul ptr a gasi o rezolvare a situatiei care s-a creat dar nu am reusit sa cadem la o intelegere ,de dapt voiam sa rezolm problema masinii care era avariata si trebuia sa o duc acasa (eu sunt din barlad ,deci cam 500 de km )si a altor cheltuieli care vor decurge din acest eveniment .Am contactat o firma de tractari care m-a ajutat sa ajung cu masina la Barlad si le-am platit cind am ajuns 2000 de lei .In ziua urmatoare m-am simtit mai rau si am fost la urgente la spitalul din Barlad ,,unde am fost sfatuit sa-mi fac mai multe analize ptr a descoperi daca nu cumva am leziuni interne ,,oase fracturate ,,Radiografiile au aratat ca nu as avea fracturi ale oaselor ,,dar aveam o durere in dreapta spate care nu imi dadea voie sa respir bine si o durere de cap (mentionez ca la producerea accidentului parbrizul a fost spart de capul meu ).Mi s-a recomandat internarea la neuorologie ,,dar acolo mi s-a specificat ca ma va costa 300 de lei pe zi ,,(pe care ii voi plati ,,fara casa de asigurari ,,sau altceva )fapt care m-a speriat ,,deoarece nu aveam bani ptr asa ceva,,de aceea am optat ptr un tratament acasa . Am primit tot atunci o recomandare sa fac un tomograf ,,motiv ptr care a trebuit sa ma deplasez la Vaslui unde m-a costat 200 si interpretarea acestuia la medic .As vrea daca se poate sa imi dati un sfat cum sa procedez mai departe ,,deoarece se pare ca voi avea parte de niste cheltuieli pe care sa vad cum sa le recuperez .Cu respect Cristian Zanoschi.
MULTUMESC PTR.RASPUNS.
Inteleg de aici ca nu ar fi cazul meu ,,nu ma incadrez in situatiile enumerate de dvs.!!!
Persoana care a depus plingerea penala (si care avea sa-mi dea niste bani )m-a sunat si mi-a propus un tirg ;sa-mi dea numai o parte din bani cu conditia ,sa renunte la plingere si sa o retraga .De aici m-am gindit ca de fapt ,a facut acest lucru ptr.a ma trage de limba si ptr.a ma inregistra .Ma intreb si daca ;;odata facuta plingerea penala si inregistrata la procuratura ;;mai poate fi retrasa ??
Deci era vorba de o convorbire ,,nu de lista cu nr.vorbite.
in cazul unui dosar penal ,de evaziune fiscala;(cum ca as fi dat si primit bani cu dobinda);;procurorul poate cere inregistrarea convorbirilor telefonice ,,si folosirea lor ca si probe ???
banca a fost instintata,,a raspuns catre biroul executor judecatoresc ca;; in caz de adjudecare la licitatie ne va trimite contractul de imprumut in original cu suma care este de recuperat de la debitoare(imprumutul initial a fost de 45000 de euro si a fost anuntat).deci nu s-a impotrivit acestui demers si nici nu ar avea cum din punct de vedere legal (din cite stiu ;;vanzarea la licitatie trebuie sa acopere datoriile avute catre creditori,,)
poate nu m-am exprimat eu bine ,,eu sunt creditorul cel care am demarat actiunea de executare.in baza hotatirii pe care o am,, s-a pus sechestru pe imobilul respectiv si care a fost scos la licitatie.este acelas imobil cu care debitorul a girat un imprumut la o banca .cum sa renunt eu la acea ipoteca ,care este de fapt garantia ca imi pot scoate banii???????//
in baza unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile am demarat procedura de executare printr-un birou executor.persoana executata are garantat un credit la brd si are ipoteca de grad I pe casa (care se vrea a fi se scoasa la licitatie).debitoarea a facut contestatie la executare iar judecatorul a admis aceasta contestatie si a anulat dosarul de executare in baza articolului 1800 pct 2 din codul civil.daca poate cineva sa-mi spuna ;este legala aceasta hotarire??pot sa fac recurs ,,as avea vreo sansa de cistig si care ar fi motivul ptr.a face recurs??