avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare admisa in baza ...
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare admisa in baza articolului1800 pct.2 cod civil

in baza unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile am demarat procedura de executare printr-un birou executor.persoana executata are garantat un credit la brd si are ipoteca de grad I pe casa (care se vrea a fi se scoasa la licitatie).debitoarea a facut contestatie la executare iar judecatorul a admis aceasta contestatie si a anulat dosarul de executare in baza articolului 1800 pct 2 din codul civil.daca poate cineva sa-mi spuna ;este legala aceasta hotarire??pot sa fac recurs ,,as avea vreo sansa de cistig si care ar fi motivul ptr.a face recurs??
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
cristiancsv, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:19, 25 Octombrie 2009
Cap VII Despre stingerea privilegiilor si ipotecilor Art 1800 2 Privilegiile si ipotecile se sting prin renuntarea creditorului la ipoteca.

Daca instanta de judecata,suverana in solutionare a admis cererea creditorului de renuntare la ipoteca,hotararea este perferct legala.Calea de atac este mentionata in decizia pronuntata de instanta de judecata
poate nu m-am exprimat eu bine ,,eu sunt creditorul cel care am demarat actiunea de executare.in baza hotatirii pe care o am,, s-a pus sechestru pe imobilul respectiv si care a fost scos la licitatie.este acelas imobil cu care debitorul a girat un imprumut la o banca .cum sa renunt eu la acea ipoteca ,care este de fapt garantia ca imi pot scoate banii???????//
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
cristiancsv, utilizator
Recititi mesajul initial si veti constata ca nu a-ti facut precizarile de rigoare,care sa lamureasca calitatea dvs
In circumstantele in care dvs detineti calitatea de creditor,recte unicul care are drept sa consimte la renuntarea la ipoteca,actiune care in fapt nu s-a maniferstat din partea dvs,este de preferat sa contactati persoana competenta care sa studieze atent decizia instantei si probele care au determinat aplicarea acestei solutii
In raport de motivatie, puteti ataca decizia la instanta ierarhic superioara
Solutia pronuntata este si legala si logica.
Creditor in acceptiunea art. 1800 raportat la situatia dvs este banca. Aceasta a imprumutat bani si a solicitat infiintarea unei ipoteci pe imobilul proprietate a imprumutatului. Drept urmare aceasta detine asupra imobilului adus in garantie prerogative de urmarire si preferinta.
Este putin probabil ca banca sa renunte la garantia instituita prin ipoteca inainte de restituirea integrala a imprumutului respectiv..
Asadar, fie asteptati ca debitorul dvs sa achite imprumutul bancar si banca sa accepte ridicarea ipotecii fie urmariti alte bunuri.
banca a fost instintata,,a raspuns catre biroul executor judecatoresc ca;; in caz de adjudecare la licitatie ne va trimite contractul de imprumut in original cu suma care este de recuperat de la debitoare(imprumutul initial a fost de 45000 de euro si a fost anuntat).deci nu s-a impotrivit acestui demers si nici nu ar avea cum din punct de vedere legal (din cite stiu ;;vanzarea la licitatie trebuie sa acopere datoriile avute catre creditori,,)

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu? laviniageorgescu23 laviniageorgescu23 Buna ziua, Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de \"imprumutat' iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)