avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Camelia Bianca

Activitate Camelia Bianca

Răspuns la discuția Plata sentinte judecatoresti
av.antoanelageaman a scris:

se executa exact prevederile din dispozitiviul Hotararii judecatoresti. daca nu este obligata si cealalta institutie nu


Va rog sa imi spuneti in ce legislatie pot gasi mai multe amanunte referitoare la acest aspect,
Directorul institutiei mele, imi cere un argument scris, privind refuzul de a achita aceste drepturi. (mentionez ca sunt angajata (trebuie sa calculez si sa achit aceste drepturi) a celei de-a doua institutie, la care cadrul didactic, nu figureaza in sentinta
In conformitate cu legea nr. 63/2011, sporul de stabilitate in invatamant se acorda pentru o vechime neintrerupta la catedra de 10 ani, Daca in perioada 1989-2004, nu ati avut intreruperi, acest spor de stabilitate este inclus in salariul din grila, in functie de grad si transa de vechime.
Doar la persoanalul didactic auxiliar, acest spor se mai calculeaza separat fata de salariul din grila.
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: Un cadru didactic, angajat in perioada 2008-2009 la o institutie de invatamant unde avea norma de baza, implicit si carnetul de munca, cu o norma de 60%, iar la o alta institutie de invatamant, avea completarea de 40% norma.
Cadrul didactic respectiv, a actionat in judecata privind drepturile prevazute de L 221/2008 doar unitatea in care avea norma de baza, si a castigat aceste drepturi salariale.
Acum, acest cadru didactic , solicita, pe baza de cerere si copie dupa sentinta, aceste drepturi si de la institutia in care avea completarea de norma, chiar daca in sentinta acesta figureaza doar la institutia la care avea norma de baza.
este corect sa i sa plateasca aceste drepturi de la ambele institutii?
Răspuns la discuția Concediu de odihna cf Hg 250/1992
freeelis a scris:

Art. 3 din HG nr.250/1992
(1) Salariatii care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma intreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihna platit numai de la unitatea in care au functia de baza. Unitatea in care salariatii cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fara plata pentru zilele de concediu de odihna primite de la cealalta unitate.
(2) Salariatii care sint incadrati cu jumatate de norma la doua unitati au dreptul la concediu de odihna la ambele unitati, proportional cu timpul lucrat.
(3) Salariatii care cumuleaza, la unitati diferite, fractiuni de norma care depasesc o norma intreaga, isi aleg unitatile de la care beneficiaza de concediu de odihna, in asa fel incit drepturile cuvenite potrivit acestuia sa nu depaseasca pe cele cuvenite salariatilor incadrati cu o norma intreaga.


Sa inteleg deci din raspunsul dvs, ca pentru functia din proiect nu beneficiaza de concediul de odihna platit, ci doar de la functia de baza beneficiaza de acest drept iar la functia din proiect i se acorda concediu fara plata?
Buna ziua,
Va rog frumos daca poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea dilema:
O persoana angajata intr-o institutie publica, este nominalizata in echipa de proiect, expert pe termen lung, intr-un proiect cu finantare din fonduri externe nerambursabile. Pentru functia din proiect i s-a intocmit contract individual de munca pe perioada determinata,cu timp partial de 2o/re/zi. Aceasta persoana are dreptul la concediul de odihna anual si de la functia de baza si de la functia din proiect, sau, doar de la functia de baza? (cf Hg 250/1992)
Chiar nu ma poate ajuta nimeni?:((
Va multumesc mult tuturor!
Buna ziu, va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: o persoana este angajata ca ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit. In momentul de fata este in concediu medical, si a afirmat ca va sta in concediu medical mai mult de 150 zile, ulterior va dori sa se pensioneze pe caz de boala. Gradinita poate sa angajeze pe cineva cu Contract de munca pe perioada determinata? adica cel putin pana la revenirea teoretica din Cm a titularului postului