avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Activitate Eusebiu Tapuc

Activitate Eusebiu Tapuc

sory29 a scris:

rogate la doamne-doamne ca rezultatul de la recalculare sa fie sub 0.80!daca iese naspa trebuie sa te gandesti ca nu o sa mai fie vorba de minimul de pedeapsa si mai rau o sa fie cu executare!vreau sa-ti spun ca in timp ce eram si eu judecat la randul meu(0.90-0.75:O)a fost adusa o persoana care savarsise aproximatv aceleas fapte si se alesese cu vreo doi anisori de parnaie executata!si solicita o eliberare conditonata....cam astea ar fii raspunsurile la intrebari!

E cu suspendare daca esti la prima abatere. Daca mai ai ceva cozi o sa fie cu executare probabil.
Carnetul ti se va anula
Vei primi o pedeapsa cu suspendare de peste 1 an
Vei putea da de permis dupa 1 an dupa ce ramane sentinta definitiva.... aia inseamna cel putin inca jumate de an...
Deci vei invata mersul cu autobuzul ....
mariusicadinu a scris:

pt eusebiu.tu ai avut si avocat si tot degeaba din cate vad,cand mai ai voie sa dai de permis?te intreb ca si eu sunt din bv si am proces luna asta pe 21 si nu vreau sa imi iau avocat ca nu am bani dc a durat asa mult la tine?cat ai avut alcolemia?

am avut 1,2 in etilotest si 1,5 si 1,6 in sange .
la mine s-a vrut sa se obtina cat mai putin, fapt care a infuriat procuratura.
putea sa se termine de 1 an si daca imi dadea prima sentinta de 1 an cu suspendare. Avocatul platit face treaba putin mai buna decat cel din oficiu, dar nici cel din oficiu nu e rau. Pana la urma tot trebuie sa platesti pentru greseala ta.
Tu cat ai avut ?
Conform legii, daca nu ai alte prevederi in sentinta, la 1 an dupa pronuntarea sentintei te poti inscrie la scoala .
Succes la proces, in ce faza esti ?
Răspuns la discuția Interpretare sentinta penala
""Înlătură reţinerea circumstanţelor atenuante"" ce inseamna asta ?
adica e bine ca nu am antecedente ? sau nu e bine ..... minimul nu se mai aplica sau cum ?
Prea cuidat vorbesc unele persoane.
Răspuns la discuția Interpretare sentinta penala
Cand pot sa-mi redobandesc dreptul de a conduce ?
Cine plateste cheltuielile de judecata ?
Este posibil sa fie vreo clauza in sentintele anterioare(pe care sa o fi mostenit si sentinta de la C de A) care sa ma impiedice sa conduc auto pe timpul perioadei de incercare ?
Si mai ales ..... De ce dureaza atat un proces banal in Romania ? Dupa 2 ani si 2 luni de judecata mai stau acum inca 1 an ... pffffff.
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii pentru a intelege cat mai exact sentinta ce mi-a fost data. acest 1 an ramane in cazier, dispare dupa un timp ?
cheltuielile de judecata cine le suporta ?ca e cam neclar. Am avut pana la curtea de apel aparator ales pe care l-am platit. Tot ce puteti spune, spuneti .
Va multumesc.

Solutie: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva deciziei penale nr. 406/A/09.11.2010 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul penal nr. 15617/197/2009 pe care o casează sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei aplicate, a întinderii termenului de încercare opozabil inculpatului, desfiinţând sub aceleaşi aspecte şi sentinţa penală nr. 103/26.01.2010 a Judecătoriei Braşov şi rejudecând în aceste limite: Înlătură reţinerea circumstanţelor atenuante prevăzute de art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d Cod penal. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului XXX (cu datele personale la dosar) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G.. 195/2002 de la 6 luni la 1 an închisoare. Menţine aplicarea dispoziţiilor art.81 Cod penal. Majorează durata termenului de încercare de la 2 ani şi 6 luni la 3 ani. Menţine restul dispoziţiilor din hotărârea atacată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 200 lei se va avansa din fondurile Ministerului de Justiţie şi se va include în costul cheltuielilor judiciare. Care rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 07.04.2011.
Daca vei avea un avocat bun o sa obtina 6 luni ca la mine de 2 ori , si la judecatorie si la Tribunal.
Insa, parchetul, cum stiu ei cel mai bine sa individualizeze pedepsele vor face recurs si vei primi cel mai sigur sentinta mea dupa 2 ani se 2 luni de procese si o gramada de bani cheltuiti.
Traiasca tara noastra de kko............

Solutie: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva deciziei penale nr. 406/A/09.11.2010 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul penal nr. 15617/197/2009 pe care o casează sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei aplicate, a întinderii termenului de încercare opozabil inculpatului, desfiinţând sub aceleaşi aspecte şi sentinţa penală nr. 103/26.01.2010 a Judecătoriei Braşov şi rejudecând în aceste limite: Înlătură reţinerea circumstanţelor atenuante prevăzute de art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d Cod penal. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Ţăpuc Nicolae Eusebiu (cu datele personale la dosar) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G.. 195/2002 de la 6 luni la 1 an închisoare. Menţine aplicarea dispoziţiilor art.81 Cod penal. Majorează durata termenului de încercare de la 2 ani şi 6 luni la 3 ani. Menţine restul dispoziţiilor din hotărârea atacată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 200 lei se va avansa din fondurile Ministerului de Justiţie şi se va include în costul cheltuielilor judiciare. Care rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 07.04.2011.
alexionut a scris:

sal! si eu sunt in aceeasi sit...cu faze de-astea nu merge,singura sansa e sa ceri o recalculare a alcoolemiei iar rezultatul sa vina sub 0,8(intelegi ce vreau sa zic)...in cazul tau alcoolemia e in crestere si se poate obtine

Stimabile,
Sansa ca alcolemia mea sa scada sub 0.8 in urma unei recalculari este mai mica decat sansa sa iasa mircea geoana presedinte. Este imposibil.
Eu chiar ma intrebam de ce nu se considera timpul in care am fost privat de carnet ca facand parte din perioada pedepsei pe care am s-o primesc. Ceva de genu : nu mai pot sa dau de permis 1 an de zile, 1 an de inchisoare cu suspendare. Bun ... Inchisoarea e rezolvata, anul in care nu mai pot sa dau de permis sa fie alcatuit din cele 9 luni pana la proces si inca 3 luni, deci in februarie fac iar scoala si imi iau din nou carnetul. Asa ar fi normal din punctul meu de vedere. Ca doar nu am omorat pe nimeni. Scapa unii de inchisoare dupa omor, cu carnetul meu de ce nu s-ar putea ? Sau sa fie tara unde orice e posibil ?
2007_rozi a scris:

Chiar si distrugerea acelei oglinzi reprezinta un accident rutier....
Insa va puteti apara invocand ca nu ati realizat ca ati atins si avariat respectivul vehicul, iar pagubele produse sunt minore. Cu o aparare buna scapati de acuzatia de fuga de la locul faptei...insa ramaneti cu alcoolemia. Aici este problema cea mare si sincer este cam mare. Mizati si pe faptul ca nu aveti antecedente penale.

Am vreo sansa sa se considere timpul de la ridicarea permisului pana la stabilirea sentintei in pedeapsa ? Intelegeti ce zic, intre 22.02.09 si 17.11.09 sunt aproape 9 luni; nu se poate sa fi trecut doar asa.
E vreun mijloc sa ii conving sa nu il anuleze ? Sa ii conving ca situatia nu este chiar asa neagra cum pare ci da spre un gri ... Ca nu sunt cel mai mare infractor, ci a fost doar o intamplare ... Vreo gratiere de final de mandat prezidential ? Trebuie sa fie ceva.
Miklos MUHI a scris:

Puteti sa va aparati in punctul de fuga de la locul accidentului cu faptul v-a fost imposibil sa va dati seama, ca s-a intamplat un accident.

Va propun sa va angajati un avocat, banuiesc, ca veti avea nevoie.

Avocat mi-am angajat, vroiam sa mai cer si alte pareri de la oameni care se ocupa de treaba asta[avocatura]