avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate gigist

Activitate gigist

Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o probleme juridica cu privire la obtinerea drepturilor banesti retroactive ale bunicii mele in varsta de 92 de ani.
In anul 1994 bunica mea (in varsta de 74 ani) in baza documentelor solicitate si depuse nu a primit drepturi banesti corespunzatoare. Sotul ei a luptat pe front in al II-lea razboi mondial, a fost decorat insa nu s-a luat in considerare la calculul drepturilor banesti si faptul ca a fost ranit pe front in data de 29.08.1944.
Anul acesta, in ianuarie, am primit dovada scrisa de la arhivele MApN, Pitesti din care reiese ca a fost ranit pe front.Bunica mea a fost nedreptatita si nu a primit toate drepturile care i se revin, desi documentele spun altceva.
Va rog sa ma ajutati prin prezentarea cadrului legal pentru recuperarea drepturilor banesti (din 1994), cat si institutiile abilitate carora ma voi adresa.
Va multumesc si voi aprecia raspunsul Dvs.
raspuns la solicitare: contractul [furnizor] este pe numele vanzatorului. Multumesc
A fost vanduta o locuinta cu contract de vanzare-cumparare, acum 3ani. Vanzatorul a omis, din necunoasterea demersurilor, actualizarea contractelor cu furnizorii de servicii (ex. telefon, Energie electrica) cu numele noului proprietar/cumparatorul. Am fost sunat de la o firma de profil ca factura [furnizor] nu a mai fost achitata ulterior vanzarii apartamentului. Cum procedez?

Multumesc.