avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma vanzarii unei locuinte nu am schimbat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma vanzarii unei locuinte nu am schimbat si titularul de contract Romtelecom

A fost vanduta o locuinta cu contract de vanzare-cumparare, acum 3ani. Vanzatorul a omis, din necunoasterea demersurilor, actualizarea contractelor cu furnizorii de servicii (ex. telefon, Energie electrica) cu numele noului proprietar/cumparatorul. Am fost sunat de la o firma de profil ca factura [furnizor] nu a mai fost achitata ulterior vanzarii apartamentului. Cum procedez?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:31, 8 Aprilie 2011
Daca a trecut mai mult de trei ani de la ultima plata a facturii de telefonie,datoria este prescrisa.
Pe numele cui e contractul cu [furnizor]?
Nu eszte problema dvs. daca sunteti vanzatorul .Cititi cu atentie contractul de vanzare-cumparare ,e posibil sa se fi mentionat ca se preda si postul telefonic.Chiar daca nu scrie , nu puteati pleca cu telefonul fix si cu contorul de electricitate . trimiteti copii de pe contractul de vanzare-cumparare la furnizori eventual ;nu trebuie sa platiti ceea ce nu ati consumat .
Era obligatia cumparatorului sa schimbe contractele la utilitati in baza contractului de vanzare-cumparare!
Vanzatorul nu are nici o obligatie in acest sens.
Poate justifica neplata datoriilor cu acest CVC.
raspuns la solicitare: contractul [furnizor] este pe numele vanzatorului. Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu clauza de habitatie mihaela=424 mihaela=424 In cazul unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie, fara intretinere, daca vanzatorii acumuleaza datorii la intretinere, lumina, telefon ... (vezi toată discuția)
Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar tepsanu tepsanu Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi ... (vezi toată discuția)
Contract electrica Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua As dori sa aflu si eu parerea Dvs. in legatura cu urmatorul aspect: SM a incheiat un contract cu electrica in anul 2002. SM a decedat in 2005. ... (vezi toată discuția)