avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar

Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi eon a pus sigiliu la contor). Eu am contactat astazi un alt furnizor pentru schimbarea titularului pe baza contractului de vanzare-cumparare, dar din cate am inteles ar dura cel putin 21 de zile procedura de schimbare. Fostul proprietar nu cred ca va plati prea curand datoriile la eon, asta ar insemna sa stau 21 de zile fara curent pana voi reusi sa fac contractul pe numele meu? Si sigiliul cine il va scoate, eonul sau furnizorul la care vreau sa fac contractul pe numele meu? Ce e de facut in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:40, 3 Martie 2020
Solutionarea este conditionata de interesul dv
Daca puteti astepta 21 de zile incheiati contract furnizare energie electrica cu alt furnizor
Procedura de bransare,dezafectare sigiliu intra in atributiile reprezentantilor furnizorului de utilitati care la final urmeaza sa elibereze document pentru instalare contor,index,etc
Interesul meu e sa am curent electric cat mai repede, 21 de zile fara curent este enorm de mult . Banuiesc ca singura solutie ca sa am curent de azi/maine este sa isi plateasca fostul proprietar datoriile iar apoi dupa 21 de zile contractul sa fie pe numele meu.

ynocentta a scris:

Solutionarea este conditionata de interesul dv
Daca puteti astepta 21 de zile incheiati contract furnizare energie electrica cu alt furnizor
Procedura de bransare,dezafectare sigiliu intra in atributiile reprezentantilor furnizorului de utilitati care la final urmeaza sa elibereze document pentru instalare contor,index,etc

Din cate stiu, la incheierea contractului de vanzare-cumparare, vanzatorul este obligat sa faca dovada achitarii ultimilor facturi de utilitati (inclusiv curent electric). Prin urmare, in absenta dovezilor de plata, cum s-a realizat tranzactia?

tepsanu a scris:

Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai ....

Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
alex_element, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Da, hazliu... Datoria nu este la asociate frate, ci la EON
Bun, intreb si eu ca prostu' de ce vrei dumneata sa schimbi "acum" furnizorul ? Mergi cu actele la EON si maine ai energie electrica in casa. Daca nu-ti convine, dupa un timp , soliciti schimbarea furnizorului - mai ales ca nu tre'sa te deplasezi dumneata pe la dansii.
Ai grija, noteaza indecsii, cel actual - sa fie notat ca index de inceput pe contractul tau.
Este treaba Eon-ului sa-l caute pe netrebnicul fost proprietar si sa-i ceara "socoteala" - daca intelegi, ce atata discutie?
Hai noroc!
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Fostii proprietari furau curent. bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ... ELEMONA ELEMONA Bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ieri am observat că la contoar firele care intră în el sunt inodate, (tăiate și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)