avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostii proprietari furau curent. Bună ziua. În ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostii proprietari furau curent. Bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ...

Bună ziua.
În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ieri am observat că la contoar firele care intră în el sunt inodate, (tăiate și legate) , o gaură acoperită cu spumă și mi sa părut ciudat, afara la tablou nu este nici un sigiliu, din câte se înțelege foști proprietari furau curent.
Eu voi suna la cez să declar situația.
Proprietari sunt decedați, eu am cumpărat de la moștenitori.
Voi avea probleme eu sau moștenitori, voi fi amendată, ce risc eu ca proprietar?
O sa se mute contorul la stâlp, trebuie sa plătesc mult?
Dacă puteți sa îmi răspundeți, să știu ce mă așteaptă când vor veni?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 11:38, 3 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati cumparat imobilul este obligatorie si schimbarea titularului contractului de furnizare a energiei electrice. Astfel operatorul de energie va emite documentele specifice ce trebuie sa le completati, situatia consumului de energie pana la data solicitarii de schimbare a titularului de contract de furnizare se va constata in teren prin deplasarea unui angajat sa constate consumul de curent, se va citi contorul si apoi indexul constatat se va mentiona in contractul de furnizare semnat cu ocazia schimbarii titularului.
Nu este necesar sa sesizati dumneavoastra atat timp cat furnizorul nu a constatat nereguli cu ocazia citirii contorului electric (ocazie cu care se verifica situatia fizica si sigiliile aplicate pe contor).
Daca totusi insistati sa faceti acest lucru (probabil aveti cunostinte tehnice ) sau doriti sa se constate un eventual furt, trebuie sa stiti ca furnizorul in acest fel de situatii va intocmi un proces verbal de constatare, va ridica contorul electric ptr expertizarea in laboratoarele proprii in vederea stabilirii consumului neinregistrat sau consumat si schimbat, iar in cele mai multe cazuri va sesiza si organele de politie pentru cercetarea presupusei fapte. Evident ca nu veti fi scutita de prezentarea in fata autoritatilor pentru audiere si declaratii, esentiala fiind situatia lipsei furnizarii energiei electrice la locul de consum pe perioada cercetarilor sau a constatarii unui consum neachitat obtinut prin frauda.
Furnizorul poate relua furnizarea curentului electric dupa achitarea consumului constatat ca furat si plata schimbarii contorului electric, taxa rebransare.
Bună ziua.
Mulțumesc pentru răspuns.
Titular de contract acum sunt eu, din ce înțeleg voi rămâne fără curent pana se va rezolva problema,vor fi costuri, posibil sa vizitez poliția.
Din vecini am înțeles să declar acum , altfel voi avea probleme mai mari după o perioadă, se va spune ca eu am umblat la contor.
Am copiii mici și mi-ar fi imposibil să trăiesc fără curent electric chiar și pt o săptămână și mai ales iarna.
Dar nici nu doresc să am o acuzație pe viitor.
Mulțumesc încă odată pentru răspuns.
Daca ati parcurs procedura de schimbare a titularului contractului de furnizare a energiei electrice, se presupune ca au fost efectuate si verificarile aferente la locul de consum, citirea contorului, actiuni premergatoare semnarii contractului cu noul proprietar. Daca in urma sesizarii se va constata un consum suplimentar nedeclarat, obtinut prin furt, puteti sa il suportati dumneavoastra pentru a nu ramane fara curent electric. Posibil ca in acest caz furnizorul sa nu mai sesizeze organele judiciare
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de energie curent electric amuri amuri Buna ziua! Sunt o societate comerciala care are mai multi chiriasi. Pentru fiecare chirias exista montat un contor pasant de citire a consumului. Unul ... (vezi toată discuția)
Furt curent Nafets Nafets Am cumparat o proprietate si am inceput renovarile. Cu aceasta ocazie am gasit o instalatie de furat curent din retea, inainte de contor. Proprietatea o am de ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)