avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt curent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt curent

Am cumparat o proprietate si am inceput renovarile. Cu aceasta ocazie am gasit o instalatie de furat curent din retea, inainte de contor. Proprietatea o am de trei-patru luni. Pot face sesizare acum, fara sa am probleme? Pt ca mi-e teama ca daca fac sesizare o sa mi se spuna ca eu am furat curent.
Cel mai recent răspuns: Nafets , utilizator 21:32, 18 Noiembrie 2009
Cred ca s-ar putea constata vechimea instalatiei. In plus , se va observa ca ati consumat curent de cand v-ati mutat . este ma i bine sa faceti sesizarea, insa ar trebui sa o lasati asa cum ati gasit-o, in opinia mea , pentru a se putea constata intocmai ceea ce trebuie.
Avand in vedere,timpul scurt de cand a-ti preluat proprietatea,este in avantajul dvs sa solicitati contract furnizare energie electrica pe numele dvs ,ocazie cu care prestatorul va dispune inlocuirea contor energie electrica ,cu remedierea eventualelor interventii neautorizate
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
mytmarcela, utilizator
Daca dumneavoastra acceptati acest mod de sustragere a curentului , avand cunostinta actele care au fost efectuate de catre fostii proprietari , savarsiti si dumneavoastra infractiunea de furt calificat.
Asa incat , in vederea abordarii unei conduite conforme cu legea , demontati dumneavoastra respectiva instalatie , si instalati una noua.
O cunostinta de la Renel mi-a spus sa ingrop la loc, sa acopar cu ce dorem oricum sa acopar si sa imi vad de treaba mea. Pt ca daca fac sesizare, o sa mi se perturbe activitatea prea mult si nu voi fi scutit de lamuriri.

Am inteles ca totusi nu intra la furt calificat.
Sa spunem ca peste vreo 5 ani vine cineva de la Enel si vrea sa va schimbe contorul. E, in momentul ala o sa vada improvizatia si atunci sunt si eu curioasa cum demonstrati dvs. ca n-ati stiut de furtul ala de energie.

Alte discuții în legătură

Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)
Fostii proprietari furau curent. bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ... ELEMONA ELEMONA Bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ieri am observat că la contoar firele care intră în el sunt inodate, (tăiate și ... (vezi toată discuția)
Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)