avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Furt de Curent in care Electrica nu se implica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Furt de Curent in care Electrica nu se implica

Furt de energie electrica

Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un proces în care solicit Administratiei Locale sa îmi vândă aceasta locuinta unde am calitatea de chirias, pentru ca locuinta este degradată, ar trebui consolidată si reparată prin investitii masive, iar administratia publica, deocamdata nu doreste sa vandă locuinţa dar nici nu o repară.
Prin urmare practic locuinţa este neocupată, eu stau în alta parte, iar consumul de curent de cand durează această stare de lucruri este zero.
La eliberarea ultimei facturi însă, am constatat totusi un mare consum de “curent”, şi faptul că deşi întreruperea furnizării energiei electrice nu este dispusă de Electrica SA în locuinţă nu este curent. Am sesizat verbal la sediul Electrica Furnizare SA problema si de acolo s-a deplasat o echipă formată care a constatat următoarele:
- în apartamentul în cauză nu este “curent” nici la prize nici la becuri, probabil o defectiune tehnica.
- cutia în care este montat contorul electric este deteriorată
- desi nu intră curent în casă contorul totuşi se învârte, fără ca echipa tehnică să poată da o justificare normală. Dânsii sustin ca reteaua a fost ”înţepată” undeva si de acolo cineva fură energie electrică.
De asemenea, am constatat că deşi consumul ar trebui sa fie în continuare zero de la citirea ultimei facturi s-a mai înregistrat pe contor un consum semnificativ de kilowaţi fără ca măcar în locuinţă să existe curent. Deci nu se putea consuma energie de acolo.
In curte la apartamentul 5 exista o familie (de romi) care a fost deconectata de la reteaua de energie electrica unde locuiesc multe persoane si probabil pt. a putea supravietui pe timpul noptii se leaga ilegal la retele de furnizare a energiei electrice.
Cei de la Electrica spun că pe ei nu ii interesează, că ei răspund doar până la contor de problemă, iar de la contor incolo este strict problema mea.
Deci acum desi deocamdata nu locuiesc acolo
- nu am curent in casa
- voi plati consumul facut de altcineva care s-a legat ilegal la tablorul meu dein curte la contor si sigurante?
Ce ar trebui sa fac? Echipa de la Electrica imi spune ca ar trebui sa platesc sa refac instalatia electrica de la contor in casa. Daca se leaga cineva ilegal nu se poate lega si de la instalatie nouă ?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 14:13, 17 Septembrie 2013
Nu puteti face prea multe investitii, atata timp cat nu lamuriti ce sanse aveti sa obtineti proprietatea acelui imobil. Daca exista un contract cu EON si dvs. platiti si ce se fura, atunci e bine sa sesizati organele de politie, care ar trebui sa fie interesate,de asemenea dvs. sa formulati, in scris, sesizare la EON, si la fata locului si la TG.Mures,pentru a-I determina sa lamureasca problema si sa prinda hotii de energie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Deconectare de la reteaua electrica Ipj Ipj Hristos a Inviat. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Detin un teren la tara unde am o baraca metalica cu niste unelte agricole, si o cabana ... (vezi toată discuția)
E on - 12.000 kw scursi in pamant din cauza unei greseli de realizare a instalatiei electrice black_kat black_kat Buna ziua. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am o fact de 6200 lei la e on , in jur de 12 000 kw , pe care nu i am consumat ? A fost o ... (vezi toată discuția)