avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Deconectare de la reteaua electrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Deconectare de la reteaua electrica

Hristos a Inviat. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Detin un teren la tara unde am o baraca metalica cu niste unelte agricole, si o cabana din lemn fara fundatie. Aproximativ in anul 2010 am obtinut si m-am racordat la reteaua electrica pentru ,,POMPA APA"
In anul 2014 am primit instiintare scisa impreuna cu factura, de la Eon Energie pentru a reinoi contractul de furnizare a energiei. Am mers si am reinoit contractul. Nestiind cit curent voi consuma am declarat mai multi kw avind platiti in plus vreo 200 lei. Nelocuind la terenul respectiv am lipsit toata iarna, iar in perioada 16-18.03.2015, am fost ptr unele lucrari agricole, aveam curent electric. Nu am mai fost pe acolo pina pe data de 10.04, ptr ca a fost timp ploios, cind am constatat ca am fost deconectat de la retea, prin demontarea contorului de pe stilp.
Inrebarea mea este daca s-a procedat corect de catre Eon prin deconectere fara a fi instiintat in scris sau telefonic(mi-au solicitat nr de tel al meu sau cineva apropiat la incheierea contractului). Nu am vazut indexul contorului cind a fost demontat. Ce se intimpla cu suma platita in plus lor de mai bine de un an de zile? Ce as putea face ptr a avea in continuare curent electric? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:06, 14 Aprilie 2015
...inevitabil trebuie sa va duceti la ei la sediu, sa le cereti un punct de vedere si sa incercati sa va spuneti si dvs punctul de vedere daca aveti contract cu ei...trebuie sa studiati contractul sa vedeti in ce conditii se reziliaza...cu respect
Este culpa dvs ca nu ati consemnat periodic indexul consum electric
Pentru solutionare trebuie sa contactati furnizorul de energie,sa solicitati procesul verbal de ridicare contor electric care ar trebui sa contina inclusiv informatia privitoare la indexul real la momentul ridicarii contorului
Stalpul unde se afla, pe domeniul public sau pe cel privat? terenul este imprejmuit? trebuie sa existe un p.v. de demontare cu nr de kw, data,etc. +cititi ctr.-ul cu ei.
PV exista daca contorul a fost demontat de EON .
Instintarile de acest gen nu sunt cu confirmare de primire ,posibil sa se fi pierdut
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar tepsanu tepsanu Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)
Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)