multumesc liamic43 si mike78...am inteles care sunt documentele care sunt necesare...dar eu nu mai am nici un document al masinii si nici nu stiu unde este cumparatorul...
multumesc pentru raspuns...oricum, nu e o incurajare ca mai sunt si altii, important este sa existe cineva care ne poate ajuta...macar cu un sfat...!! Ceva trebuie sa existe!!
Gabriela Pintea a scris:
Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul "Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana Neagu.
www.avocatnet.ro/content/art...
In articol aveti toate informatiile necesare radierii unui autoturism iar in fisierele atasate acestuia - cererea de radiere si fisa de inmatriculare.
cum pot radia un autoturism vandut in urma cu 4 ani si pentru care nu am nici un document -act vanzare-cumparare- si nici nu mai pot gasi cumparatorul? ce mai pot face???
Multumesc , Ana, pentru interventia ta , care mi se pare constructiva!!
Din ceea ce spui tu il acuzi pe el, se poate spune si asa...de ce in toti acesti ani nu si-a cerut drepturile!!? Povestea e mult mai complicata, nu mi-am permis sa folosesc abuziv acest spatiu al acestui site pentru a povesti in detaliu toate evenimentele!!
Problema este ca eu am stat de vorba cu mama copilului pana acum de 4 ori cu prilejul vizitelor facute in casa tatalui copilului: Craciun, Pasti, Ziua Marinei, si o alta vizita facuta de curand, eu fiind la servici, ea venind cu baiatul pentru o cu totul alt scop, nu as vrea sa se creada ca o barfesc!!De fiecare data au fost primiti cum se cuvine, i-am considerat ca de a-i casei, mi-am dorit sa fiu prietena cu ea pentru ca , de ce nu copilul ei este si al lui, al omului pe care eu il iubesc si-l respect. Din discutiile avute cu ea am inteles ca a fost alegerea ei sa plece, ca au mai existat discutii intre ei, dar ca ea are acum, in cele din urma exact ce si-a dorit:UN COPIL! Inca nu are o alta relatie, dar sunt de acord cu ea ca nu e bine sa stea singura! Aici iarasi e alegerea ei! N-am reusit sa scriu aici ca-n cei 5ani de cand ea a parasit domiciliul n-a mai venit sa stea la tatal copilului, ba da, a mai venit, foarte rar, dar 2-3 zile si apoi pleca la parintii ei si chiar ea mi-a marturisit ca era dispusa sa se impace de dragul copilului, dar sa nu aiba nici o relatie intima cu tatal si nici o responsabilitate in casa lui! Ei, ce zici?Treaba ei, n-a mai vrut sa stea, n-a ma vrut... n-o obliga nimeni in conditiile in care nu exista o casatorie oficiala intre ei, insa , de ce nu-si lasa copilul la tatal lui fara ea? Acest copil ar duce-o foarte bine, ar fi ca si un miel care suge la doua oi!
Spuneai ca poate intradevar el a avut probleme cu alcoolu...asa o fi? n-o fi asa?...un barbat singur, dependent de alcool si tigari, cu un salar mic(lucreaza la patron), nu reusea sa se mute de la o garsoniera unde stateau ei, cand erau impreuna, la un apartament cu 2 camere, ce-i drept, nu confort sporit, dar bine pus la punct, sa-l mobileze cu tot ce avea nevoie, sa intretina si o masina(chiar daca e Dacia), sa nu aiba nici un fel de datorii nicaieri!! Ai incredere in mine ca m-am interesat in amanuntit in privinta lui pentru ca si eu, inainte am avut un sot alcoolic si fumator si nu voiam sa se repete istoria!
El mi-a marturisit ca de cand ea a decis sa plece din casa lui el n-a mai avut o alta relatie pana la mine, a asteptat-o, i-a spus sa vina acasa sa-si creasca copilul, insa el avea nevoie si de o sotie, nu de un chirias, nu vreau sa fiu rautacioasa! Ea are un servici bun, cu un salar de 3 ori mai mare decat el si, cu toate acestea o sa-ti spun ceva ce m-a uimit:de Craciun n-a facut copilului un brad , de Pasti nu i-a facut si lui oua rosii si cozonac, nici macar n-a cumparat, motivand ca ei nu-i place cozonacul, dar cand a venit la tatal copilului acasa a mancat de taote si nu i-a fost rau! Poate ai si tu copii, cum si eu am si fiecare parinte se gandeste sa-i faca copilului o bucurie de Craciun sau de Pasti si nu se foloseste de aceste sarbatori sa-si pedepsesca copilul ca a fost obraznic si de aceea n-a venit la el Mos Craciun sau Iepurasul! Orice mama face tot posibilul ca sa-i ofere o bucurie copilului sau! Povestea e mult mai nunatata! Stiu multe lucruri, dar nu de la el, ci de la alte persoane care i-au cunoscut. El n-a vorbit-o de rau niciodata, i-a acceptat decizia de a pleca, dar nu accepta faptul ca-i refuza dreptul, omenesc, de a-si vizita copilul fara ea. Pana acum n-a intreprins nimic pentru ca s-a gandit ca e prea mic copilul si sa nu fie traumatizat psihic!
Astept raspunsul tau dar, de ce nu, si al altora!
Un sfarsit de saptamana binecuvantat!
Cu drag, Mariana!
Multumesc,Ruje, pentru raspuns!
N-am afirmat faptul ca tatal ii face programul de vizita si nici ca mama ar avea alt barbat, ci am vrut doar sa ma informez daca e posibil ca tatal poate avea drept de vizita timp mai indelungat si fara prezenta mamei. Eu sunt mama si pledez pentru ramanerea copilului langa mama lui, inteleg foarte bine acest lucru, dar n-o inteleg pe mama copilului de ce se opune asa mult, de ce nu se gandeste mai mult la binele copilului si mai putin la confortul ei!!?
Cu respect...
Va multumesc pentru raspuns!!
Adevarul este ca, dupa incidentul din weeknd-ul trecut, el este decis sa ia baiatul definitiv si sa-i faca ei program de vizita deoarece ea sta cu parintii ei si cu inca o sora ,necasatorita, intr-un apartament cu 3 camere, de copil se ocupa bunicii, care au peste 80ani, in timp ce mama este la serviciu. La ultima intalnire, intr-o discutie cu baiatul, mama era ocupata cu altcineva, deci nu era atenta, copilul i-a marturisit tatalui ca acasa matusa lui, sora mamei, i-a interzis sa se uite la tv. si i-a last doar programul tvr 1, si in repetate randuri il loveste, adica " ii da castane in cap"...aste-a cuvintele copilului!!Tatal s-a suparat cand a auzit asta...povestea e mult mai lunga si dureroasa, dar singurul care sufera cu adevarat este copilul, pentru ca mama se foloseste de el pentru a-l pedepsi pe tata, dar nu inteleg motivele? De cand stau impreuna cu tatal copilului am vazut in el un om deosebit, care tine la casa lui, merge la munca, in timpul liber studiaza la facultatea de inginerie , specializarea ingineria mediului- Braila, nu consuma alcool, iar de fumat , foarte rar, 2-3 tigari pe zi sau uneori nici una. Bunicii baiatului din partea tatalui nici nu-l cunosc, nu l-au mai vazut de cand avea 3 ani, dar isi doresc mult sa-l cunoasca, sa se bucure de el !Nu vreau sa par subiectiva , dar ei pot oferi un mediu educativ propice copilului, insa... l-am sfatuit pe prietenul meu sa renunte la ideea de a-l lua definitv, pentru ca el are nevoie de mama lui, iar atunci cand va creste mare si va intelege mai bine cum stau lucrurile va veni singur. E vorba de timp si rabdare!
Doamne ajuta la fiecare!
Toate cele bune,
cu respect!
Bine v-am gasit!
De multa vreme voiam sa aflu informatii despre acest subiect si iata ca am gasit acest site! Am citit alte subiecte cu teme asemanatoare, dar nu am gasit ceva identic, de aceea as dori sa va spun despre ce este vorba. Prietenul meu are un baietel in varsta de 7ani ,nascut dintr-o relatie de concubinaj. Dupa aproximativ 2ani de la nasterea copilului mama a decis sa plece din casa concubinului, a deschis proces de incredintare a minorului si instanta i l-a incredintat ei, tatal copilului prezentandu-se la proces fara avocat, fara martori, crezand ca se pot intelege! Din cate am aflat, motivul pentru care ea a cerut incredintarea minorului a fost faptul ca acesta nu poate locui cu tatal, deoarece este sensibil,bolnavicios, iar tatal este fumator inrait si alcoolic. Eu locuiesc cu prietenul meu, tatal minorului, de aproximativ 1an si n-am observat astfel de manifestari la el si nici de la cei apropiati sau cunoscuti nu am aflat ceva in acest sens. Am observat ca minorul este foarte atasat de tatal lui, dorind foarte des sa vina in casa acestuia, insa mama nu accepta decat in prezenta ei. Dorinta tatalui este de a-si cunoaste mai bine fiul, de a petrece mai mult timp cu el...insa asta nu se poate deoarece mama copilului se impotriveste. Deseori, dupa vizita copilului sau intalniri si plimbari prin oras, minorul ramane plangand,este trist. Un moment similar s-a petrecut in weekend-ul trecut ,cand, dupa ce s-au plimbat prin oras, prin diferite locuri de joaca pentru copii, tatal i-a invitat acasa, la masa de pranz, iar mama n-a acceptat, copilul a inceput sa planga ca vrea la tatal lui, iar mama s-ar fi exprimat ceva de genul:"-Taci ca te calc in picioare! Nu mergem la tata!" In intervalul de timp de cand tatal copilului este cu mine, ei au mai venit in vizita, au fost bine primiti si am observat atasamentul copilului fata de tata cat si bucuria de a fi impreuna. Tatal plateste pensia alimentara, face cadouri baiatului cu diferite prilejuri, il suna la telefon, dar totul depinde de mama. Tatal doreste sa obtina un program de vizita mai prelungit,fara prezenta mamei! Ce ne sfatuiti? Care sunt demersurile ce trebuie facute?
In speranta ca povestea mea nu v-a plictisit si ca puteti sa ne ajutati, va multumesc pentru rabdare ,dar si anticipat pentru raspunsul ce-l astept cu nerabdare!!
Cu stima si consideratie, Mariana Chiper!