avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare

Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul "Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana Neagu.

www.avocatnet.ro/content/art...

In articol aveti toate informatiile necesare radierii unui autoturism iar in fisierele atasate acestuia - cererea de radiere si fisa de inmatriculare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua ,

Cum as putea sa radiez temporar si sa-l inmatriculez din nou un autoturism de teren de care am nevoie doar iarna ? Momentat este inmatriculat pe persoana fizica iar impozitul este foarte mare din cauza ca are un motor de peste 3.000 cm ?
Gabriela Pintea a scris:

Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul "Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana Neagu.

www.avocatnet.ro/content/art...

In articol aveti toate informatiile necesare radierii unui autoturism iar in fisierele atasate acestuia - cererea de radiere si fisa de inmatriculare.


cum pot radia un autoturism vandut in urma cu 4 ani si pentru care nu am nici un document -act vanzare-cumparare- si nici nu mai pot gasi cumparatorul? ce mai pot face???
Cred ca sunt multi in aceasta situatie , inclusiv Eu si nu am gasit inca o solutie legala . Din pacate platesc de 8 ani impozitul la masina degeaba .
Mai mult de 8 ani nu are asigurare ( nu se gaseste in CEDAM ) si nici ITP valabil nu gasesc din 2005, deci e cert ca nu mai circula masina , dar nu stiu in curtea cui zace , daca nu a fost predat la Remat de ultimul posesor , ca fier vechi . Din pacate nu am idee cine putea sa fie acest ultim utilizator . Si uite asa dai niste bani DEGEABA adimistratiei locale .
multumesc pentru raspuns...oricum, nu e o incurajare ca mai sunt si altii, important este sa existe cineva care ne poate ajuta...macar cu un sfat...!! Ceva trebuie sa existe!!
Documente necesare pentru radierea unui vehicul din circulaţie în cazul în care deţinătorul nu mai doreşte menţinerea vehiculului în circulaţie
Marţi, 16 Februarie 2010 1.Cererea solicitantului; Cerere radiere (94.23 kB)
2.Copia unui document care atestă deţinerea unui garaj, teren, curte, parcare, unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
3.Certificatul de înmatriculare;
4.Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
5.Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
6.Fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale sau certificatul de atestare fiscală; Fişă înmatriculare (348.69 kB)
7.Certificatul de radiere – 3 exemplare;
8.Declaraţie pe proprie răspundere a titularului înmatriculării sau a moştenitorilor legali ai acestuia, din care să reiasă că vehiculul nu mai circulă pe drumurile publice;
9.În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie (137.67 kB)
10.Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

Aceasta informatie se gaseste pe site prefecturabucuresti, inclusiv se da modelul de cerere pe care trebuie sa-l faceti , pt.a radia respectivul auto.
De curiozitate, pt.hudro o intrebare-spuneti ca sunteti in aceeasi situatie, aveti un auto pt.care platiti impozit, dar nu stiti in curtea cui zace-este ori nu este al d-voastra?(inca o data, este o simpla intrebare, de curiozitate)


Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)