avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... se poate radia o masina de mine in urmatorul caz?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

se poate radia o masina de mine in urmatorul caz?

este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre mine.masina am cumparato pentru motor si acu spre surprinderea mea a venit la fiscul unde sint arondat instiintare de la fiscul cumparatorului ca am cumparato,in consecinta sint chemat la fisc pentru a o declara dar e si o problema impozitul e de 2100 pe an.deoarece eu nu am cumparato sa circul cu ea as vrea sa o radiez,adica sa o iau in evidenta pe o luna (sa ii platesc impozitu pe o luna)si apoi cu adeverinta ca am unde sa o depozitez sa ma duc sa o radiez definitiv din circulatie? oare nu o sa imi zica cei de unde ma duc sa o radiez ca nu o pot radia pentru ca actele masini sint tot pe numele vechiului proprietar si in consecinta sa ma puna sa fac actele pina la capat ca sa o pot radia ???adica o pot radia daca ma duc cu adeverinta ca am unde sa o depozitez emisa de primaria unde domiciliez,fisa de la fisc ca e la zi cu fiscu ,si restul de acte al masini????(restul de acte e pe numele fostului proprietar)
multumesc.

Cel mai recent răspuns: silesax , utilizator 17:18, 29 Aprilie 2010
proprietarul masinii va plati impozitul la zi ( daca e de mai multe luni la dvs, ii platiti). dansul radiaza masina din circulatie si apoi de la financiar. daca nu are dansul spatiu, va trebui s-o radieze el de la financiar, ca s-o inscrieti dvs


Cazurile în care proprietarii sunt obligaţi să solicite radierea în termen de 30 de zile, sunt:

a) vehicul dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate în vederea dezmembrării;

b) scoaterea definitivă din România a vehiculului;

c) declararea furtului vehiculului;


Proprietarii de vehicule înmatriculate pot solicita şi radierea din circulaţie la cerere, prezentând pe lângă documentele sus-menţionate şi dovada deţinerii unui spatiu - în vederea depozitarii acestuia. Această radiere nu permite şi scoaterea din evidenţa fiscală.


Documentele în baza cărora se poate solicita radierea vehiculelor sunt următoarele :

* certificat de înmatriculare – original (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul certificatului de înmatriculare) ;
* plăcuţe cu număr de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul plăcilor cu număr de înmatriculare) ;
* cartea de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993),
* fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală,
* documente care atestă faptul că a intervenit una dintre următoarele situaţii (dezmembrare, export, furt, depozitare in spatiu propriu).
* document de identitate (original si copie);
* trei exemplare certificat de radiere completat.



Inmatriculare/Radiere

CIRCA FINANCIARA

SCOATEREA (RADIEREA) DIN EVIDENTA PENTRU PERSOANE FIZICE


Acte necesare:

Cerere tip Radiere. Aceasta cerere se gaseste la ghiseul Circuscriptiei Financiare.
Certificatul de radiere emis de politie-serviciul circulatie.
Organul financiar va elibera un proces verbal de radiere.


Formularul certificatului de radiere in trei exemplare se gaseste la societatile comerciale de prestari servicii aflate in apropiere de Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei sectorul Regim Permise de Conducere si Certificate de Inmatriculare si se completeaza prin dactilografiere semnat (stampilat in cazul societatilor comerciale).
nu ati inteles intrebarea.si nu am intrebat eu ce acte imi trebuie.
eu sint proprietarul in baza contractului de vinzare cumparare incheiat intre mine si el,el si-a scoso de la fisc si o sa o declar eu la mine.dupa ce o declar eu la mine o pot radia eu,???sau trebuie sa fac si actele pina la capat adica -identificare ,taxe,etc toate actele care se fac cind treci o masina pe numele tau si doar dupa aceea sa o pot radia de tot adica si din circulatie si de la fisc.ideia este o pot radia acum si nu mai cheltui 800 lei cu actele sau cheltui bani cu actele si apoi o pot radia ???
in baza contractului de vanzare o radiati din circulatie, apoi va duceti la fisc.
ca sa aveti ce radia de la finaciar, trebuie sa o inscrieti pe rol si sa platiti imp pt o luna
va multumesc pentru raspuns.pare logic si convenabil sper sa fie asa cum spuneti si sa nu dau peste alte interpretari ale legi.
din pacate cu toate ca e logic nu se poate radia cum mi-ati raspuns .la politie contractul de v-c nu are nici o valoare tot cel din actele masini e proprietarul asa ca daca vrei sa o radiezi nu poti tu ca si cumparator .trebuie sa ii faci actele pina la capat si cind toate actele sint pe numele tau atunci o poti radia .deci mai cheltui 700 lei si apoi o radiezi.e ilogic dar asa mai cistiga statul niste bani si asigurarile la fel ca sint obligat sa ii fac asigurare pe 6 luni care ma costa 400 lei si a doua zi s-o radiez .oare daca masina e radiata dupa ce fac actele pe numele meu logic ar fi ca asigurarile sa imi inapoieze suma care am platito la ei pe baza certificatului de radiere so proceda asa ???stiu ca daca o vinzi la inceputul perioadei de asigurare parca se recupereaza ceva din restul lunilor ramase .o fi adevarat?

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie autoturism mai vechi de 30 ani alexandruteutisan alexandruteutisan Am un autoturism mai vechi de 30 ani si vreau sa-l radiez din circulatie , am facut declaratia la notar ca nu va mai fi pusin circulatie , am fost la fisc si ... (vezi toată discuția)