avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate anca.miron

Activitate anca.miron

Într-un SRL asociatul unic este și administrator.
Își poate încheia contract individual de muncă pentru postul de mecanic în această societate?
Răspuns la discuția Impozit venit microîntreprindere
Mulțumesc!
Bună ziua!
La 31.12.2023 o microîntreprindere are un salariat cu normă întreagă și îndeplinește și celelalte condiții pentru a fi microîntreprindere.
La 01.04.2024 are 2 salariați cu normă parțială: unul cu 2 ore/zi, celălalt cu 6 ore/zi. Rămâne la impozit pe venit microîntreprindere?
Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați în rezolvarea următoarei spețe.
Doresc să cumpăr un teren agricol extravilan situat la 10 km de frontiera de stat.
A fost parcursă la primarie procedura prevăzuta de Ordinul nr.311/2020 privind vanzarea terenului, dar primaria nu a eliberat adeverinta de vanzare libera pe motiv ca nu poate (nu am inteles de ce ).
A fost obtinut avizul de la Directia Agricola pentru vanzare.
Vanzatorul a depus actele necesare vanzarii la notariatul ales de el, notarul fiind de acord cu intocmirea actului de vanzare cumparare fara avizul specific al Mapn, motivand ca ma incadrez la preemptori. Dupa pararea mea nu intru în niciuna din cele 7 categorii de preemptori definite de Ordinul nr.311/2020. În plus, procedura la primarie am parcurs- o in calitate de potential cumparator.
Intrebarea mea este daca este legala incheierea contractului de vanzare cumparare fara avizul MAPN in conditiile prezentate mai sus, și ce mi se poate intampla ulterior daca actul notarial nu este legal intocmit?
În contextul legislației actuale privind salarizarea personalului bugetar care sunt definițiile pentru salariul tarifar, salariul de încadrare și salariul de baza și care sunt diferențele dintre aceste tipuri de salarii ?
Răspuns la discuția Contributii salarii 2018
Conform O.M.F.P. nr.2343/2017 privind procedura de aplicare a prevederilor art.140 alin.(3) lit.e) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal
Buna ziua !
Va rog sa imi lamuriti urmatoarea problema:
Incepand cu data de 15.03.2018, SC X SRL angajeaza un salariat cu contract cu timp partial de 4 ore/zi, cu un salariu brut de 950 lei/luna . Salariatul este angajat cu norma intreaga de 8 ore/zi la un alt angajator.
Intrebarea mea este cum se calculeaza corect impozitul de salarii, CAS si CASS pentru acest salariat?
Va multumesc !
Multumesc !
Din ce motiv?
Buna ziua !
In perioada septembrie 2002 - iunie 2004 am fost in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.
Aceasta perioada constituie vechime in serviciu si in specialitate ?

Va multumesc !