Buna ziua,
Problema cu care ma confrunt este urmatoarea:
- la 1 martie 2009 am intrat in concediul de crestere al copilului,pana la data de 1 martie 2011.Problema este ca,intre timp,firma la care am lucrat,a fost preluata de o alta,cu aceeasi angajati,mai precis postul pe care am lucrat exista,inclusiv persoana care m-a inlocuit,cu precizarea ca toti au facut cerere de demisie de la vechea firma si contracte de angajare la noua firma.
Cei de la Personal,cu care am discutat azi,nu m-au lamurit in nici un fel,care este statutul meu sau daca mai exista unul,doar ca,contractul meu de munca este suspendat si sa mai am rabdare,avand in vedere ca mai am 9 luni de stat.
Intrebarea mea este,avand in vedere situatia mentionata,daca angajatorul este obligat prin lege sa ma primeasca inapoi sau ce ar trebui sa fac in continuare?
Astept cu interes un raspuns.
Cu multumiri,
Roxana M.
Buna,
In luna mai 2008,am contractat un credit de la [EDITAT],in speta,Maxicredit cu ipoteca pe 25 ani,cu dobanda fixa 7.4% in primul an.Dupa aceasta data,citez din contract
"dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila,care se afiseaza la sediile [EDITAT],la care se adauga 1.5".Acest fapt a dus la cresterea ratei cu 64 euro.
Nici macar nu mai pomenesc de comisioanele dansilor lunare( doar cel de administare de cont este de 16 euro/luna) samd.
Intrebarea mea este, putem face ceva? La banca nu ni se da nici o lamurire,am intrebat astazi de ce nu scade rata, avand in vedere ca dobanda de referinta a BNR a scazut si ni s-a explicat scurt ca la acest credit NU SE APLICA.Ce putem face? Veniturile noastre au scazut in ultimul an,eu am intrat in concediu posnatal ,am dus adeverinte la banca in speranta ca putem gasi o cale pentru a micsora rata,convenabila pentru ambele parti...Nu ne-au oferit nici o solutie,decat marirea perioadei de creditare de la 25 la 45 ani,dar fara a ne spune concret cat ar putea scade rata in cazul in care am vrea sa prelungim perioada de "sclavie".
Exista vreo solutie? Apelez la voi pentru ca la ghiseu nu poti obtine nici un raspuns,cel putin la aceasta sucursala sunt "acri" si incompetenti.
Astept cu nerabdare un raspuns.