avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECLAMATIE banca: rata a crescut cam prea mult
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECLAMATIE banca: rata a crescut cam prea mult

Buna,
In luna mai 2008,am contractat un credit de la [EDITAT],in speta,Maxicredit cu ipoteca pe 25 ani,cu dobanda fixa 7.4% in primul an.Dupa aceasta data,citez din contract
"dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila,care se afiseaza la sediile [EDITAT],la care se adauga 1.5".Acest fapt a dus la cresterea ratei cu 64 euro.
Nici macar nu mai pomenesc de comisioanele dansilor lunare( doar cel de administare de cont este de 16 euro/luna) samd.
Intrebarea mea este, putem face ceva? La banca nu ni se da nici o lamurire,am intrebat astazi de ce nu scade rata, avand in vedere ca dobanda de referinta a BNR a scazut si ni s-a explicat scurt ca la acest credit NU SE APLICA.Ce putem face? Veniturile noastre au scazut in ultimul an,eu am intrat in concediu posnatal ,am dus adeverinte la banca in speranta ca putem gasi o cale pentru a micsora rata,convenabila pentru ambele parti...Nu ne-au oferit nici o solutie,decat marirea perioadei de creditare de la 25 la 45 ani,dar fara a ne spune concret cat ar putea scade rata in cazul in care am vrea sa prelungim perioada de "sclavie".
Exista vreo solutie? Apelez la voi pentru ca la ghiseu nu poti obtine nici un raspuns,cel putin la aceasta sucursala sunt "acri" si incompetenti.
Astept cu nerabdare un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters20980, utilizator
Depuneti sesizare la banca in care solicitati sa se reduca conform contractului ratele in caz contrar urmand sa faceti plangere penala pentru inselaciune ,conform art.215 Cod Penal.
De asemenea , depuneti sesizare si la Oficiul pentru Protectia Consumatorului prezentand aspectele de mai sus.
Aceste demersuri vor da roade cu certitudine!
SUCCES!
=D>
Buna ziua,

in situatia creditului de mai sus sunt si eu si inteleg perfect situatia doamnei (aceeasi Banca, acelasi tip de credit, aceeasi rata). Exact aceleasi raspunsuri le-am primit si eu si exact de acelasi zid m-am lovit.
Totusi nu inteleg prea bine raspunsurile. Va rog mult sa-mi explicati si mie un pic:
pe ce temei sa sesizez OPC-ul?
si de ce ar fi acel contract o inselaciune?

Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
stresmaxim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca la banca cristianx004 cristianx004 Din 2007 am un credit la bcr 40000 euro 25 ani dobanda fixa 1 an 7.4%,iar apoi 10.4% variabila(dobanda de referinta variabila a bancii +1.5)Am intrebat la ... (vezi toată discuția)
Rata banca Alina80 Alina80 Buna ziua. As dori, va rog, sa imi spuneti si mie ce as putea face pentru a evita cresterea ratei, in situatia urmatoare: Anul trecut am contractat un credit ... (vezi toată discuția)
Credit - dobanda nu scade mircea1970 mircea1970 buna ziua. Am un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca pe imobil, contractat pe 25 ani in anul 2007 la [EDITAT], la o dobanda promotionala de 7,5%, cu ... (vezi toată discuția)