buna ziua. Am un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca pe imobil, contractat pe 25 ani in anul 2007 la [EDITAT], la o dobanda promotionala de 7,5%, cu o rata de 155 de euro. Dupa un an mi s-a marit dobanda la 10,4% si am ajuns la o rata de 196 de euro. De atunci cu toate ca dobanzile bancare au scazut, dobanda la creditul meu a ramas aceeasi de 10,4%. Banca imi tot spune sa am rabdare ca o sa scada, nu stiu cand dar asta este.
Acum in luna mai am primit o scrisoare de la banca prin care mi se ofera o dobanda promotionala fixa de 9,9% timp de cinci ani, dupa care dobanda o sa se calculeze in functie de EURIBOR plus marja bancii de 7,5 puncte procentuale.
Este tentant deoarece EURIBOR-ul este de cca 1 , iar cu marja bancii ajung la o dobanda de 8,5 % mai mica cu 2 %. Dar ma tem ca este o TEAPA .
Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in aceasta privinta. Sa accept dobanda fixa pe 5 ani sau sa raman la dobanda actuala in speranta ca aceasta va scadea.
Va multumesc
Decizia este a dumneavoastra. Ar trebui sa luati in considerare si faptul ca EURIBOR va incepe sa creasca , acum fiind la cea mai mica valoare inregistrata vreodata . Incercati sa negociati la banca marja , poate puteti sa mai obtineti un procent . Nu plecati de la ideea ca nu vor negocia. Mergeti la banca , solicitati sa discutati speta cu directorul sucursalei , insistati pe ideea ca un contract trebuie NEGOCIAT cu consumatorul (cititi Legea 193/2000). In principiu, daca va convine dobanda pe care v-o ofera , dobanda fixa ar fi o "aparatoare" de criza , dupa cei 5 ani putand sa facti si o refinantare , daca sunt mai bune conditiile atunci. Mai ales ca noile contracte au comision de rambursare anticipata zero, nemaifiind deci un cost suplimentar la refinantare.
Revin: decizia va apartine . Orice decizie ati lua , cititi cu atentie inainte sa semnati!!!
Credit
D Tiberiu
Buna ziua,
Sunt proprietarul unei societati comerciale din Timisoara domeniul de activitate al firmei pe care o conduc este comert cu ridicata ... (vezi toată discuția)