avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Invitatie la banca - semnare act aditional credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar

Buna ziua,

Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele caracteristici:
1. dobanda fixa de 6,2% in primul an, apoi dobanda variabila calculata in functie de dobanda de referinta a bancii plus 1,2% fara a fi prezentat modul de calcul al acesteia;
2. comision lunar de administrare de 45 euro;
3. comision de rambursare anticipata de 4,5% in primii 3 ani care scade pana la 2% dupa 10 ani.

In scrisoare banca imi ofera :
1. dobanda fixa de 9,5% primii 5 ani;
2. dobanda variabila dupa cei 5 ani : EURIBOR 6M + 7% (oferta actuala a bancii EURIBOR 6M + 6,5%).

Ma intereseaza ce as putea face pentru a obtine:
1. trecerea direct la dobanda variabila in functie de euribor si marja bancii; 2.renuntarea la cei 5 ani de dobanda fixa;
3.renuntarea la comisionul de administrare lunar de 45 euro care consider ca ar trebui sa se regaseasca deja in marja bancii.

Ma intereseaza daca exista cazuri similare si cum au fost rezolvate, mai ales ca 11.06.2010 este termenul de adoptare al actului normativ privind eliminarea comisionului de rambursare anticipata si creditele bancare pentru alinierea la legislatia europeana.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: chrissttina1982 , utilizator 18:45, 10 Iunie 2010
buna ziua

destul de scump acest credit pe care l-ati contractat, in prima faza puteti incerca o negociere a pricing-ului oferit de catre banca, dar in practica costurile sunt reduse doar pentru clientii VIP, acum nu stiu in ce categorie va incadrati, apoi cea mai buna solutie ar fi refinantarea creditului, mai ales ca de la 1 iunie cf directivelor UE bancile nu mai au voie sa instituie in comision de plata anticipata mai mare de 1,5%. problema este ca refinantarea creditului implica noi costuri cu evaluarea, notarul, iar in cazul creditelor imobiliare (achizitie, constructie imobil) nu se refinanteaza decat strict soldul creditului. Sfatul meu ar fi sa va feriti de aceste oferte care implica o dobanda fixa o perioada chiar daca este mai mica aceasta dobanda, deoarece dupa trecerea acestei perioade o sa va treziti cu o rata aproape dubla, pentru ca chiar daca in calculul dobanzii apare euribor+x, acel x respectiv marja este stabilita de banca, este "variabila la decizia bancii"
apoi este obligatoriu , chiar imperativ as putea spune, ca in contractul de credit sa fie trecuta formula de calcul a dobanzii. Multe banci au pierdut procese in urma stabilirii unor dobanzi aberante, iar clientul neavand o formula de calcul sau nestiind a platit in continuare, dar au fost si persoane care au actionat in justitie institutiile bancare si au castigat.

succes
Buna ziua.Si eu am primit o scrisoare de genul: banca imi poate oferi o dobanda mai mica, fixa in primii 5 ani si apoi variabila dar in functie de euribor6M, la care se adauga 7 puncte procentuale. Mentionez ca am contrcatat in 2007 un credit imobiliar cu ipoteca in euro pe 30 de ani la o dobanda fixa in primul an si apoi variabila in functie de dobanda bancii (in contract nu este stipulat nimic de EURIBOR). Dupa un an mi s-a dublat rata si cu greu i-am facut fata. Acum mi-au scazut substantial veniturile deci o refinatare in conditiile actule nu m-ar avantaja, dar oricum cu claculele managerului de credit rata mi-ar scadea cam cu 100 euro in urmatorii 5 ani, ceea ce nu este de neglijat. Mai sunt si alte persoane in cazul meu care imi pot oferi un sfat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit - dobanda nu scade mircea1970 mircea1970 buna ziua. Am un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca pe imobil, contractat pe 25 ani in anul 2007 la [EDITAT], la o dobanda promotionala de 7,5%, cu ... (vezi toată discuția)
Contract de credit ipotecar bcr Simonabcr Simonabcr In luna februarie a anului 2008, am contractat impreuna cu sotul si tata-socru, un credit ipotecar la BCR, in valoare de 29847 de euro., rambursabil pe o ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)