Buna seara,
Am incheiat un contract in mai 2010 pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform definitiei din contract:
- rata dobanzii este formata din indicele de referinta EURIBOR 3M p.a.+5.2 (marja bancii) p.a. (%)
Astazi am primit actul aditional pe mail (la insistentele mele), act despre care ofiterul de credit mi-a spus ca este vorba doar despre "comisionul de rambursare anticipata care va deveni zero";)....hmmm....si despre care tot insista sa vin la banca sa-l semnez!!...si iata ce mai scrie in actul aditional:
Prevederile articolului 5.5“ Modificarea dobanzii” se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
5.5 Modificarea dobanzii:
Modificarea dobanzii
Modificarea Ratei dobanzii este posibila in functie de indicele de referinta sau de marja Bancii.:))
Banca are dreptul:)) de a modifica Rata dobanzii in functie de indicele de referinta aplicat:)), Imprumutatul fiind informat cu privire la modificarea Ratei dobanzii, prin modalitatea de informare agreata de catre parti. Modificarea Ratei dobanzii va determina recalcularea Ratei lunare si intocmirea unui nou Grafic de rambursare, care va fi disponibil in sucursala in care Imprumutatul si-a deschis contul curent, si pe care acesta se obliga sa-l accepte fara a fi necesara semnatura sa. Banca isi rezerva dreptul :))de a solicita Imprumutatului sa semneze orice nou Grafic de rambursare care sa cuprinda modificarile mentionate in prezentul articol.
Banca are dreptul :))de a modifica marja aplicata la indicele de referinta urmare a unor prevederi legislative care impun in mod expres aceste modificari ale marjei Banca va informa Imprumutatul cu privire la orice modificare a Ratei dobanzii ca urmare a modificarii marjei. Imprumutatul va lua la cunostinta de modificarea dobanzii anuale, precum si de graficul de rambursare actualizat, prin notificare. Notificarea se va transmite Imprumutatului la adresa/datele de contact comunicata/e Bancii, prin oricare din urmatoarele modalitati de transmitere a informatiilor: scrisoare recomandata, e-mail, sms.
In situatia in care Imprumutatul este in imposibilitatea de a accepta majorarea dobanzii, Banca va propune Imprumutatului o reesalonare a creditului sau o refinantare a acestuia in masura in care acest lucru este posibil. In situatia in care Imprumutatul nu accepta planul de reesalonare sau refinantare a creditului Banca are dreptul :)):)):))sa denunte unilateral contractul de credit, Imprumutatul avand obligatia ramburseze in integralitate Creditul utilizat, dobanzile aferente si orice alte sume datorate in baza prezentului act aditional. :)):)):))Din cat am citit eu in OUG 50/2010, MARJA ar trebui sa ramana fixa pe toata perioada contractului.
Atunci despre ce modificari este vorba??? sau banca vrea sa creasca marja sub paravanul "prevederilor legislative care impun in mod expres aceste modificari ale marjei"?!!
Cine ma poate ajuta cu aceasta problema?
Multumesc, E.
Astazi am primit actul aditional pe mail
~ final discuție ~