avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit de nevoi personale cu ipoteca la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit de nevoi personale cu ipoteca la banca

Din 2007 am un credit la bcr 40000 euro 25 ani dobanda fixa 1 an 7.4%,iar apoi 10.4% variabila(dobanda de referinta variabila a bancii +1.5)Am intrebat la banca despre modul de calcul al dobanzii de referinta si mi s-a spus ca in functie de evolutia indicelui euribor...am inteles...dar din 2008 acesta a tot scazut ajungand in jurul valorii 1.0.....am intrebat la banca despre asta si mi s-a spus ca banca isi rezerva dreptul de a mentine etc etc..este corecta sau legala pozitia celor de la b..?Am colegi care au credite similare la alte banci si le-au scazut sumele de rambursat considerabil din 2008 incoace.Am studiat si O.U.G. 174/2008,O.U.G 99/2006,LEGEA 193/2000 si O.G. 21/1992 si nu cred ca cei de la b... se incadreaza in norme.Pot trimite si contractul daca trebuie.Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
cristianx004, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristianx004 , utilizator 07:26, 18 Februarie 2010
In contractul de credit gasiti raspunsul agreat si de dvs.X-(
multumesc pentru raspuns...........era vorba de termeni si expresii din contract din care nu reies clar conditiile de creditare...banca a acordat creditul cu o dobanda mica la inceput ca sa ma incadrez cu cei doi coplatitori..apoi dupa un an......nu i-a mai interesat ca dau tot venitul pe o luna!!!!!!!!!(i-am intrebat cu cat va creste suma de rambursat si au spus foarte siguri ca max 10-20 euro nu cu 80!) adevarat ca am fost de acord cu cele scrise in contract dar atunci nici pe departe vorba de negociere la vreun paragraf iar acum cand adresezi o intrebare.....sunt foarte reticenti
si baga criz ain fata si multe altele..................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am marja in contractul de credit florenta_22 florenta_22 Am un credit de nevoi personale din 2008 si la calculul dobanzii nu am trecuta nicio marja,scrie asa:in primele 40 luni rata dobanzii este 11.60 % ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar la banca florenta_22 florenta_22 In primul an am avut rata fixa 302 euro/ luna, am \"prins\" o oferta cu dobanda curenta de 5.8 %/an, in anul urmator-2009 ne-a crescut rata la 446 euro/luna,cu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie banca: rata a crescut cam prea mult maroxana maroxana Buna, In luna mai 2008,am contractat un credit de la [EDITAT],in speta,Maxicredit cu ipoteca pe 25 ani,cu dobanda fixa 7.4% in primul an.Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)