avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rata banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rata banca

Buna ziua. As dori, va rog, sa imi spuneti si mie ce as putea face pentru a evita cresterea ratei, in situatia urmatoare: Anul trecut am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca la care am avut un an cu rate fixe. In aprilie s-a facut 1 an, am primit instiintare ca dobanda curenta a crescut la 10.4% pe an (de la 7.4%). Astfel, rata a crescut cu 40 euro. Luna urmatoare am primit instiintare ca rata a crescut cu inca 32 euro, iar dupa luni ni s-a spus la ghiseul bancar ca avem de plata inca 28 euro in plus, care nu reprezinta penalitati, pur si simplu rata din luna iulie. Mentionez ca in contractul de creditare se spune ca dupa primul an (cu dobanda fixae) 'dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variaila, care se afiseaza la sediile BCR, la care se adauga 1,50.' Va rog mult sa imi spuneti daca se poate face cva pentru ca rata sa nu mai creasca de la o luna la alta.
in primul rand e un abuz din partea BCR, eu am patit la fel cu ei si am rezolvat numai cu ajutorul OPC si al BNR
Ati putea, va rog, sa imidati mai multe detalii referitor la modul in care ati rezolvat poblema? Imi puteti trimite unmesaj privat. Multumesc anticipat.
IN PRIMUL RAND CAND AM SUNAT LA OPC AVEAU PESTE 3000 DE DOSARE CU RECLAMATII LA BCR SUNATI LA OPC SI VA INDRUMA EI CE SI CUM APOI SUNATI LA BNR SI LE SPUNETI CA DORITI SA RECLAMATI UN ABUZ LA BCR SI VA PUNE SA FACETI O RECLAMATIE SCRISA, VA DA UN NR DE INREGISTRARE SI SE VA SOLUTIONA IN 2 SAPT.
buna!
imi puteti spune si mie cum s-a solutionat problema dvs. cu BCR ?
ati semnat un nou contract sau cum...?
In primul rand este un abuz. Sesizati OPC-ul si Banca Nationala. Eu am patit acelasi lucru dar la alta banca. Solutionarea este simpla. Va vor trimite un alt scadentar cu ratele la care ajungeti in urma solutionarii sesizarilor!
In cazul meu nu a fost necesara decat sesizarea la OPC fiindca banca nu avea atat de multe reclamatii. M-au chemat la o discutie in care le-am precizat foarte clar ca daca imi maresc ratele nu le voi mai plati si ne judecam in instanta , fapt pentru care au revenit la rata initial stabilita cu dobanda aferenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iimprumut bcr MIERLOIU LILIANA MIERLOIU LILIANA In sept 2007 am luat de la BCR un imprumut de 84000euro pe un termen de 25 ani cu dobanda fixa in primul an (6.7%), pentru creditul respectiv am pus ... (vezi toată discuția)
Credit bancar cu ipoteca spineanualina spineanualina Buna ziua Ma aflu in situatia urmatoare: socrii mei (niste oameni extraordinari) si-au ipotecat apartamentul in vederea obtinerii unui credit pentru ca noi , ... (vezi toată discuția)
Majorare dobanda - credit nevoi personale alinacap alinacap Buna ziua, In urma cu ceva timp, mai exact prin luna februaria am contractat un credit in lei, de nevoi personale de la ABN. In luna noiembrie mi-a fost ... (vezi toată discuția)