In sept 2007 am luat de la BCR un imprumut de 84000euro pe un termen de 25 ani cu dobanda fixa in primul an (6.7%), pentru creditul respectiv am pus ipoteca pe casa.Am primit un desfasurator pe toata perioada de rambursare in care aveam stipulata o rata lunara de 630 euro.
In sept 2008 mi s-a comunicat ca rata mea lunara va fi 833 euro(10.4%)
OUG 50/2010 ma poate avantaja intr-un fel?
Exista o posibilitate sa platesc dobanda initiala de 6.7%, de care am fost ininformata la contractarea creditului
Pai chiar dvs. specificati faptul ca dobanda a fost fixa doar in primul an!
In acest caz, dupa un an de zile, dobanda se recalculeaza la fiecare 6 luni (sau dupa cum este stipulat in contract) in functie de indicele EURIBOR, rata urmand sa creasca sau sa scada in functie de acest indice, respectiv dupa cum creste sau scade dobanda raportata la indicele EURIBOR.
Eu va sfatuiesc sa cititi cu atentie contractul pentru a vederea ce clauze sunt prevazute acolo.
Banca niciodata nu va stipula in contract pana unde anume poate sa varieze. Prin urmare intinderea obligatiilor nu este cunoscuta. Desi ulterior se stabileste DAE in val de X. Mergeti la OPC si solicitati anularea tuturor clauzelor abuzive conform Legii 193/2000. :)