avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... majorare dobanda - credit nevoi personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

majorare dobanda - credit nevoi personale

Buna ziua,

In urma cu ceva timp, mai exact prin luna februaria am contractat un credit in lei, de nevoi personale de la ABN. In luna noiembrie mi-a fost majorata dobanda la creditul respectiv de la 9,5% la 14,5%. Mi-au trimis o instiintare prin care imi comunicau ca se majoreaza dobanda si ca dc vreau sa inchid socotelile cu ei o pot face in treizeci de zile de la data instiintarii.
Nu mi se pare normal ce fac ei. Eu am semnat un contract si am semnat pt un scadentar, pt o rata pe care mi-o permit, sub 400 ron/luna. Am facut o sesizare la ANPC si chiar am fost sunata si de Realitatea (postul TV) pt a explica mai detaliat ce s-a intamplat. Vreau sa va spun ca am tot sunat la ABN si am tot discutat ca nu este normal ce fac, de unde stiu ei ca mie mi-au crescut veniturile sa-si permita sa imi creasca gradul de indatorare, pt ca acum asta mi se intampla.Raspunsul lor a fost sec ca am semnat un contract si sunt acoperiti din toate punctele de vedere. Am sunat astazi si la BNR, pt ca am vazut de la TV ca OPC-ul nu se amesteca in asa ceva si au zis sa ne adresam unei institutii abilitate. Cei de la BNR au spus sa fac o sesizare si sa atasez si contractul, dar am reusit sa intreb dc se poate rezolva ceva si au spus ca nu exista "inca" o institutie care sa intervina in asemenea cazuri.
Eu pana in momentul de fata nu am primit si nici semnat pentru nici un scadentar si pe 16 noiembrie trebuie sa achit rata. Ma puteti ajuta? Cum sa mai porcedez ca sincer nu mai pot, intreb peste tot si toata lumea da din umeri. Chiar nu se poate face nimic impotriva acestor camatari?
Va multumesc.
Apelati la un avocat care sa va studieze contractul de credit si sa va lamureasca daca este o marire a ratei abuziva sau legala.Daca este abuziva, puteti da Banca in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata banca Alina80 Alina80 Buna ziua. As dori, va rog, sa imi spuneti si mie ce as putea face pentru a evita cresterea ratei, in situatia urmatoare: Anul trecut am contractat un credit ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata o banca - sfaturi? gclaudiu83 gclaudiu83 in anul 2007 am contractat un credit de la [BANCA] pe o perioada de 10 ani.In primele luni am platit rata de 420 ron apoi aceasta s-a modificat treptat pana a ... (vezi toată discuția)
Dobanda majorata fara notificare ALEXANDRAR ALEXANDRAR Mi-a fost majorata dobanda in luna ianuarie la un credit (vechime 2 ani) contractat la BRD fara sa fiu anuntat.In contractt scrie ca banca poate indexa ... (vezi toată discuția)