avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate mgb1ro

Activitate mgb1ro

Răspuns la discuția Executare silita - sulta
Diana Persa a scris:

1. cumparatorul cu credit bancar va achita sulta direct in contul executorului judecatoresc, pentru a stinge intai datoriile care greveaza proprietatea.
2. diferenta de pret o va vira in contul vanzatoarei;
3. radierea sarcinilor se face pe baza adresei de radiere a BEJ confirmand efectuarea platii sultei, si se va opera cel mai probabil prin intermediul notarului bancii, simultan cu inscrierea dreptului de proprietate al cumparatorului si al dreptului de ipoteca al bancii.
Nu este problema dvs. sa va bateti capul cu aceste lucruri, e de competenta executorului si a juristilor si notarului bancii care acorda creditul ipotecar pentru achizitia imobilului grevat de sulta.



Ce articol din Codul civil sau din alta lege reglementeaza ce ati spus mai sus privind actele pe baza carora se radiaza somatia ?
Răspuns la discuția Executare silita - sulta
Am inteles, dar executorul judecatoresc insista ca sa primesc sulta direct in contul meu si dupa aceea sa merg la oricare notariat si sa dau o declaratie ca am primit banii, declaratie cu care se va radia prima sarcina - cea inscrisa pe baza sentintei civile a judecatoriei care inscrie dreptul de sulta, iar cealalta sarcina se va radia de catre BEJ.
Buna ziua,
In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba despre plata unei sulte catre mine si sora mea, in urma unui proces de partaj succesoral.
S-a fixat termenul la care se va vinde prin licitatie publica apartamentul care i-a fost atribuit debitoarei, de catre instanta. Debitoarea insa afirma ca a facut un pre-contract de vanzare - cumparare a apartamentului si inainte cu 2 zile de data la care se va desfasura licitatia ne-a anuntat ca potentialul - viitor cumparator vrea sa ne vireze in cont sulta datorata.

Am doua intrebari:
1. Potentialul viitor cumparator al apartamentului trebuie sa vireze banii reprezentand sulta (pe care afirma ca ii va plati insa banca care ii va da un credit pt. cumpararea apartamentului...) in contul nostru sau este mai bine si legal sa-i vireze in contul biroului executor judecatoresc, acesta urmand ca dupa aceea sa faca transferul in contul nostru? Ce prevede legea in acest sens? (nr. legii, art.,daca se poate, va rog).

2. Dupa ce se va primi sulta, cine trebuie sa radieze din cartea funciara a apartamentului cele 2 sarcini (prima este sentinta civila a judecatoriei care inscrie dreptul de sulta in favoarea creditoarelor si a doua sarcina este somatia inscrisa de catre BEJ privind somatia de plata a sultei actualizate + cheltuielile de executare)? Pe baza caror acte se vor face aceste radieri de sarcini, de catre cine si unde?Va rog sa-mi spuneti exact ce prevede legea in acest sens ? (ce lege, articol, etc.)

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile Dumneavoastra cat mai urgent.
CE INSEAMNA "Ati notat sulta in CF?" ?

Va multumesc, Mihai
1. Ce inseamna "Investiti hotararea" ?
2. Executarea silita se realizeaza apeland la un executor judecatoresc?

Va multumesc mult!
Mihai
Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu si termenul, cunoscut fiind faptul ca valoarea banilor nu mai este aceeasi dupa intervale mai mari de timp, iar valoarea locuintelor si ea difera de la o zi la alta, iar mie mi s-a atribuit o suma nu un procent. Daca nu este un termen legal am o posibilitate sa oblig partea care trebuie sa plateasca, sa se grabeasca, sau sa modific suma de plata in functie de schimbarile survenite? Daca nu am facut recurs in termenul legal mai pot ataca Hotararea pe motiv ca nu am primit sulta? Multumesc anticipat
Mihai
Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu si termenul, cunoscut fiind faptul ca valoarea banilor nu mai este aceeasi dupa intervale mai mari de timp, iar valoarea locuintelor si ea difera de la o zi la alta, iar mie mi s-a atribuit o suma nu un procent. Daca nu este uin termen legal am o posibilitate sa oblig partea care trebuie sa plateasca, sa se grabeasca, sau sa modific suma de plata in functie de schibarile survenite? Daca nu am facut recurs in termenul legal mai pot ataca Hotararea pe motiv ca nu am primit sulta? Multumesc anticipat .
Mihai
Madalina vezi mesajul privat !
Iti multumesc pentru raspuns, Madalina !
Sunt angajat (inginer) la o firma privata de 2 ani si jumatate. Mi-am gasit un loc de munca mai bine platit, in specialitatea mea. Acum 4 zile mi-am dat demisia in scris, urmand ca in 15 zile calendaristice sa plec. Patronul ma santajeaza ca nu imi da Cartea de munca daca nu semnez un contract de confidentialitate (acum in perioada de preaviz !?! ) care sa prevada imposibilitatea de a ma angaja la alta firma "concurenta" din domeniu. Teoretic toate firmele din domeniu sunt "concurente", acest lucru insemnand practic sa-mi anuleze diploma si sa nu pot profesa in domeniu. Este legal sa ma oblige prin santaj sa semnez acest contract de confidentialitate acum ? Am o vechime in munca de 20 de ani si de asa un abuz nu am mai pomenit ! Mentionez ca am cererea de demisie cu nr. de inregistrare si este aprobata si semnata de patron, care este dir. general al firmei. Mai mentionez ca la angajare (acum 2 ani si jumatate) nu am semnat nici un contract de fidelitate sau confidentialitate. Ce ma sfatuiti sa fac in conditiile in care nu imi da cartea de munca? Ma poate obliga sa semnez inainte sa plec un contract (clauza) de confidentialitate, prin santaj? Cum pot in conditiile de mai sus sa-mi recuperez Cartea de munca si sa am lichidarea facuta ? Cum pot contracara acest abuz din partea patronului ? Va rog sa ma ajutati, astept raspunsurile si sugestiile dvs. cat mai urgent posibil !