wlad a scris:
Edit ca am uitat data trecuta :)) , @ badguy---- nici un contract nu se poate semna in lipsa titularului dreptului de a semna, este lovit de nulitate un act juridic care pentru a exista are nevoie de o semantura olografa.
In cazul comertului electronic , in care se aplica principiul consensualitatii actului juridic civil regulile sunt clare , inclusiv comenzile online sunt facute totusi printr-un inscris ( chiar si mailul este considerat inscris ) , la acel telefon putea fi oricine care cunostea CNP-ul babutiei , ba mai mult daca babuta declara in instanta ca a fost sunata fapta de fals si uz de fals ramane , mai ales ca nu se stie ce discernamant are babuta :)
Inteleg, eu ma bazam pe faptul ca el totusi a sunat pe cineva, doriand sa onoreze o comanda 'on-line, telefonica' dar a fost fraierit.
Si da, daca nu va fi chemat si nepotul bunicutei in istanta, va trebuie sa-l cheme marcu ,ar fi o idee buna... eu chiar asta i-am sugerat.
E doar ceva psihiologic: una e sa apara doar el ca vinovat, si alta e sa apara un vinovat mai mare, care i-a fraierit pe restul ... si oricum in fata judecatorului ar trebui sa faca pe victima nu pe infractorul.
Si da parchetul poate face sau nu recurs, depinde daca le convine sau nu sentinta. Dar daca vor fi f. multe parti vinovate, vor alege cel mai probabil pe cel mai vinovat, iar restul vor primi amenzi administrative,etc. E ceva normal, nu? Dai la cel mai vinovat pedeapsa ceea mai mare, iar la cei mai putini vinovati pedepse mai mici.
Cunosc cazuri cand cineva a facut fals in acte pt. a lua credite la banca pt. o anumita persoana, care a inselat cam 15 persoana sa ia credit pt. ei (ii angaja si ii ruga sa le faca credit). persoana ceea mai vinovata, are dosar penal, prietena mea care a fost pacalita sa faca falsuri in declaratii nu a primit nici macar o amenda de la judecator...
El ar trebui sa colaboreze cu politia, pt. prinderea vinovatului mai mare decat el, asta l-ar ajuta.
Parere doar persoanala. Oricum si acei judecatori sunt si ei oameni, si nu dau sentinte doar din burta. Poate prinde un judecator mai bun intelept ca daca prinde unul capos, a pus-o...dar poate face recurs...