Bunaziua! a agresat o persoana intr-un bar, fizic! Bine! or fost si cateva cuvinte vulgare asa... de intimidare si s-ar putea sa ma dea in judecata. teoretic am facut pace dar nu stiu ce-i poate capu'. Tipu a plecat din bar pe picioarele lui si nu l-am lovit la fata deci nu se pune problema de spitalizare. o fost o bataie usoara.
Ce risc sa pierd? sau cum o pot duce la capat bine? in caz de!!!
Va rog iertati-ma daca am tiparit unde nu trebuie!
daca partea vatamata se rasgandeste si are cativa matrori de partea lui, va poate face plangere pentru loviri si alte violente fapta icnriminata ca infractiune de art. 180 cod penal..
Incercati sa contactati partea ,eventual sa va asigurati de dezinteresul acestuia de a formula plangere impotriva dvs.
Chiar daca imediat incidentului nu au aparut sechele/consecinte,de regula ,ulterior conditionat de interesul partii,sau la sfatul binevoitorilor ,pot fi fabricate ceva probe ,in baza carora sa fie demarata o plangere,care functie de zile ingrijire,poate fi diferit incadrata
Succes sa fie numai o invatatura de minte si fara consecinte neplacute
Poate depune plangere prealabila in 2 luni de la comiterea faptei si cand se cunoaste autorul.
Potrivit art. 279 alin. (1), punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate pentru infractiunile pe care legea le prevede in acest sens, deeci si a faptei comise de dvs.
Faptul ca numai persoana vatamata este titularul plangerii penale rezulta si din dispozitiile art. 131 C. pen., potrivit caruia in cazul infractiunilor pentru care punerea in miscare a actiunii penale este conditionata de introducerea unei plangeri prealabile de catre persoana vatamata, lipsa acestei plangeri inlatura raspunderea penala.
In situatia in care plangerea prealabila a fost formulata de o persoana fara calitate, persoana vatamata si-o va putea insusi printr-o declaratie daca organelor de cercetare penala sau dupa caz in fata instantei de judecata in termen de doua luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul (art. 284 alin. (1)).
Succes!