avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce i se poate întâmpla cuiva care a lovit un barman ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce i se poate întâmpla cuiva care a lovit un barman în timpul programului de lucru?

Daca un prieten sa ii zicem “x” i a dat unui barman un pumn ( care era in barul vecin in timpul incidentului) poliția a scris cand s au dus la secție barman agresat dar nu era la el in bar in timpul loviri si nu purta ecuson si nici buletin nu avea dar era in timpul programului de munca la alt bar Ce ii se poate intampla prietenului “x” ? Încă nu a fost chemat sa dea declarație..
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:11, 29 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I se poate intampla sa fie incadrat la lovirea sau alte violente ori vatamare corporala in functie de ce scrie in certificatul medico-legal si eventual daca se depune plangere prealabila sau nu. Infractiunile contra integritatii corporale si sanatatii nu disting dupa cum barmanul era din barul respectiv sau de peste drum. Sa cada la pace cu barmanul, este cea mai buna solutie.
Nu are certificat Medico-legal ... dar a depus plângere... dar acea persoana nu vrea sa cada la pace... i se va da o amenda sau se va deschide dosar ?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca exista plangere inseamna ca, dupa examinarea sesizarii, se va deschide dosar penal. Daca persoana vatamata nu si-a scos inca certificat sau daca nu-si scoate intre timp, in cauza se vor administra alte probe. Daca persoana vatamata nu vrea sa colaboreze, incercati sa apelati la un mediator si poate veti avea succes si sa-si retraga plangerea prealabila. In functie de incadrarea faptei si de antecedentele faptuitorului, solutiile care pot fi dispuse de procuror sunt clasarea, renuntarea la urmarirea penala sau trimiterea in judecata, iar solutiile care pot fi luate de instanta, in cazul in care se retine fapta, pot fi renuntarea la aplicarea pedepsei, amanarea aplicarii pedepsei sau condamnarea cu sau fara executare. Pedeapsa poate consta si intr-o amenda, nu neaparat inchisoare, depinde si de antecedente. Ar fi bine sa va puteti intelege cu persoana vatamata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ramzi ramzi salut , am avut si eu un mic scandal , am batut pe un baiat dintr un grup , si i am dat un pumn si i am spart arcada , doar atat . politia comunitare ne a ... (vezi toată discuția)
Violare dedomiciliu si vatamare corporala ancan22 ancan22 buna ziua . asa avea o intrebare. am o cunostinta ca s-a certat cu cineva, a mers la el acasa, a batut la usa, i s-a deschis, apoi a intrat si i-a dat un pumn ... (vezi toată discuția)
Abuz agent de pază RendezJohn RendezJohn Vreau sa stiu ce as putea face in situatia data am fost lovit peste fata cu pumnul/palma de un agent de pază într-un restaurant unde eram eu si prietenul meu ... (vezi toată discuția)