avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare dedomiciliu si vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare dedomiciliu si vatamare corporala

buna ziua . asa avea o intrebare. am o cunostinta ca s-a certat cu cineva, a mers la el acasa, a batut la usa, i s-a deschis, apoi a intrat si i-a dat un pumn omului si a plecat. poat afi aceasta fapta incadrata ca si violare de domiciului si vatamare corporala? poate merge la inchisoare? sau poate primi doar o amenda?
Cel mai recent răspuns: bustiuc elena , utilizator 17:56, 15 Decembrie 2009
Violare de domiciliu nu este pentru ca nu sunt intrunite elementele constitive ale faptei. Depinde daca in urma lovirii sau vatamarii persoana in cauza a beneficiat de 60 de zile de spital. Ar fi bine sa-si scoata certificat medico-legal . Acolo este trecut nr.de zile de ingrijiri medicale.
De putut sigur ca poate , ar fi chiar recomandat :D dupa cele intamplate. Totul este ca ,,destinatarul " pumnului sa poata dovedi cele ptrecute . Faptele se incadreaza intr-adevar la infractiunile de lovire si alte violente, cat si la violare de domiciliu. Nu stiu daca va ajunge chiar sa faca onchisoare insa, odata dovedite faptele , omul isi va primi pedeapsa in functie de toate elementele prezente in cauza respectiva. Victima trebuie sa depuna plangere in termen de 2 luni de la evenimente pentru ca agresorul sa poate fi tras la raspundere penala.
Daca partea vatamata depune plangere prealabila, cel in cauza poate fi cercetat penal pentru violare de domiciliu, iar in functie de numarul de ingrijiri medicale poate raspunde pentru una din infractiunile de loviri si vatamare a integritatii corporale sau a sanatatii. Actiunea penala se pune in miscare numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
dar intra si la violare de domiciliu daca victima i-a deschis usa si practic nu a intrat mai mult in casa omului , doar in pragul usii... si omul acela nu a necesitat ingrijiri medicale, doar ca s-a speriat foarte tare si ambele parti au rcurs la amenintari...
In masura in care faptele,astfel cum le-ati relatat,pot fi dovedite,acestea se incadreaza la infractiunile de lovire sau alte violente,astfel cum este aceasta prevazuta de art.180 c.pen. si violare de domiciliu,prev.de art.192 c.pen..Intelegerea dintre parti,fiind vorba despre plangeri prealabile,inlatura raspunderea penala.
Sutin punctul de vedere al distinsei d-ne consilier(legally) si din punctul de vedere al dozarii pedepsei,considerand ca in niciun caz faptele comise nu pot atrage o pedeapsa cu executarea intr-un loc de detentie.Amenda penala este cea mai "plauzibila"pedeapsa

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie,distrugere de bunuri si lovire raluca_andreea raluca_andreea Buna ziua! In data de 19 iunie m-am certat cu fostul meu concubin care era in vizita sa isi vada fetita.Cearta s-a terminat cu lovituri din partea lui,dupa ... (vezi toată discuția)
Plangere (actiune) vatamare corporala freeanifer freeanifer Buna seara/ziua Dupa cit timp trebuie o victima sa intenteze o actiune de vatamare corporala , insotita de actele doveditoare , martori , certificat ... (vezi toată discuția)
Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)