avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum s-ar putea incadra fapta????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum s-ar putea incadra fapta????

Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ”smecheras” (la care nu are nimeni ce-i face din cate am inteles) l-a vazut ca a iesit din club a mers dupa el. Respectivul cand a vazut ca fratele meu s-a oprit sa-si faca nevoile a mers in spatele lui si l-a intrebat daca e din Burdujeni, fratele meu raspunzandu-i ca da si a intors capul, moment in care a fost lovit cu un obiect (nu a vazut nici fratele meu cu ce), din aceasta lovitura, alegandu-se cu o taietura adanca sub ochi de vreo 3 cm.
L-am intrebat pe fratele meu daca il cunoste pe respectivul si a zis ca il cunoaste din vedere, pentru ca baiatul ala a stat in chirie in spatele blocului nostru. Am fost la medicul legist si am scos certificat medico-legal (11-13 zile de ingrijiri medicale). maine mergem la politie sa depunem o plangere. ce ar mai trebui sa facem pt ca baiatul care l-a agresat sa fie pedepsit si sa nu scape cum a scapat si datile trecute ca, din cate am inteles a mai scos dintii altui baiat din Suceava si nu a fost pedepsit in nici un fel! si dupa cum am scris si in titlu subiectului deschis: unde se incadreaza fapta????
Penal

Depuneti si declaratie maine la politie. Apoi il puteti da in judecata avand certificat medico-legal.
Problema este ca nu exista martori care sa declare ca acel bataus este faptasul.
Dvs. formulati plangere la organul de politie, mai mult de atat nu puteti face in acest moment. In cuprinsul plangerii faceti referire si descrieti agresorul oferind cat mai multe date.

Lovirea şi vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii

Art. 180

Lovirea sau alte violenţe

Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.


Art. 184

Vătămarea corporală din culpă

Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 21, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Când săvârşirea faptei prevăzute în alin. 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.

Pentru faptele prevăzute în alin. 1 şi 3, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Pentru faptele prevăzute la alin. 2 şi 4, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
m-am interesat si am aflat cine este respectivul si cine era baiatul cu care era in momentul in care l-a lovit pe fratele meu. baiatul care era in spatele lui, era fratele agresorului. am depus plangere la politie si intre timp am mai aflat ca agresorul are mai multe dosare penale printre care si unul de viol, unul de furt si altele pentru agresiuni, insa pana la aceasta data nu s-a facut nimic impotriva lui, deoarece, din spusele politiei, cand ajunge dosarul la judecator, se constata ca agresorul nu prezinta pericol social. iar cand o sa se faca cercetari, in mod sigur fratele lui nu o sa recunoasca ce a facut agresorul. am fost si eu aseara la club si am aflat ca baietii merg cu cutite la ei prin club si dupa cum am spus NIMENI NU LE FACE NIMIC. va intreb: cum sa procedez ca sa se faca dreptate???
Mergeti la parchet sa depuneti plangere .Ca nimeni nu ia masuri asupra batausului agresor,si mai ales ca umbla prin club cu arme albe.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Bataie Adris_Ciuc Adris_Ciuc Zilele trecute niste amici au fost implicati intr-o bataie,in sensul ca ei se intorceau spre casa dintr-un club si alti tipi dintr-un bar au vrut sa bata o ... (vezi toată discuția)