Buna ziua! In data de 19 iunie m-am certat cu fostul meu concubin care era in vizita sa isi vada fetita.Cearta s-a terminat cu lovituri din partea lui,dupa care am chemat politia.A venit, l-au luat dar el iar a revenit.Am inchis tot,nu i-am dat voie sa intre in casa,casa fiind a parintilor mei,dar a intrat spargandu-mi usa cu un scaun.Ma lovit cu pumnul in nas,cu scaunul in picior si a aruncat cu noptiera in mine la toate acestea fiind de fata si fetita noastra de 5 ani.Organele de politie au venit din nou l-au luat ,spunand ca in afara de amenda nu au ce sa ii faca.Eu in acest timp mi-am luat fetita si am plecat de acasa stiind ca el iar va revenii fapt ce sa si intamplat.A doua zi am fost la IML si mi-au dat un certificat medico legal cu 7 zile ingrijiri medicale pe care l-am anexat la plangerea pe care am depus-o ulterior.In urma cu o luna am mai depus o plangere pentru lovire si pentru care am un certificat cu 2-3 zile ingrijiri medicale.
As vrea sa stiu ce urmeaza...ce va patii?nu pot sa stau tot cu frica la mine in casa,pentru ca el tot vine ,sparge si ma loveste pana ajunge politia.Ce pot sa mai fac?Fetita mea e traumatizata de ceea ce a vazut.
Art. 180. - Lovirea sau alte violente
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.
Art. 181. - Vatamarea corporala
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Solicitati organelor de cercetare penala sa va comunice numarul de dosar penal si adresati-va in scris procurorului de caz, solicitandu-i acestuia, avand in vedere cele intamplate, arestarea preventiva a fostului concubin.
Numai in situatii speciale , pentru infractiunile de lovire si alte violente , distrugere si violare de domiciliu se emite mandat de arestare.
Punctul de vedere al distinsei d-ne consilier"gi-jane2" este pertinent si profesionist , astfel ca indicati-le parintilor dvs , la randul lor , sa formuleze plangeri penale pentru infractiunile mentionate.
Vatamare corporala
ChavaLito
acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)