avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz agent de pază
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz agent de pază

Vreau sa stiu ce as putea face in situatia data am fost lovit peste fata cu pumnul/palma de un agent de pază într-un restaurant unde eram eu si prietenul meu ... prietenul meu facuse scandal înăuntru fiind provocat de un alt om din restaurant ( nu sa batut nimic nu sa atins nimic nu sa spart nimic doar cearta ) felele de la restaurant au apăsat butonul de panică si au venit 2 agenți de la pază eu ma aflam la bar agenți au intrat si nu mau intrebat nimic pur si simplu mau lovit pe la spate iar eu lovindu-ma de masa si in timpul acela sa spart si telefonul meu ( se vede tot pe camere ) apoi ne'au scos afara ...afara le-am spus că o sa sun la 112 si o sa ii reclame dupa care ei au început să amenințe cu acte violență vorba multă... Am sunat la 112 au venit 3 polițai fata de cei 3 polițai a inceput sa amenințe din nou agentul de pază... poliția tot pe mine ma luat la secție pe el la lasat in pace... mi-au dat o foaie sa ma prezint peste 3 zile la poliție și sa ma decid atunci ce vreau sa fac daca sa depun plângere sau nu ... Si aici am vrut sa ajung si sa pun următoarea întrebare ce ar putea pati agentul de pază daca depun plângere? As putea sa imi scot certificat medico-legal pentru lovirea? ( nu ma doare nimic ) totul a fost filmat pe camere si am si martor prietenul meu ... Sa imi iau un avocat? Sau sa o las balta pentru ca agentul nu va fi sancționat cu nimic doar pentru atata lucru ?( lovire si amenințări) multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lesevescu , utilizator 11:31, 22 Martie 2020
Buna ziua,
In functie de concluziile certificatului medico-legal se face si incadrarea juridica.
In functie de incadrarea juridica, agentul de paza poate sa primeasca o amenda penala sau o condamnare cu suspenare sau cu executare, in functie de circumstantele reale si personale ale acestuia.
Recomandarea este ca intotdeauna, in astfel de cazuri, daca ajungeti la politie, indiferent in ce calitate, este bine sa va luati un avocat.
Depuneti plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva, nu avea dreptul sa va agreseze.
Mergeti sa scoateti CML daca aveti urme ale violentei.
Solicitati in probatiune imaginile surprinse de camerele de supraveghere.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu am urme deloc a fost un pumn o palmă nu stiu exact cum ma lovit dar de lovit a lovit ca ma trantit de masa de durut nu pot sa spun ca ma doare nustiu daca as putea sa scot CML ...

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Depuneti plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva, nu avea dreptul sa va agreseze.
Mergeti sa scoateti CML daca aveti urme ale violentei.
Solicitati in probatiune imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

In speta ta, daca erai lovit/amenintat de o persoana oarecare si chemai politia la fata locului, primeai recomandarea de la politist de a depune plangere prealabila in termenul legal de 3 luni, deoarece pedepsirea infractiunilor de ,,lovire sau alte violente" (art. 193 Cod penal) si ,,amenintare" (art. 206 Cod penal) se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Insa, in speta ta tu ai fost lovit/amenintat de un agent de paza, aflat in execritarea atributiilor de serviciu. Astfel, politistul sosit la fata locului a luat la cunostinta de la tine ca ai fost lovit/amenintat de un agent de paza aflat in exercitarea atributiilor de serviciu si AVEA OBLIGATIA DE A SE SESIZA DIN OFICIU si a intocmi un dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de ,,purtare abuziva (art. 296, raportat la art. 193 alin. 1 si art. 206 Cod penal), deoarece pentru aceasta infractiune punerea in miscare a actiunii penale nu este conditionata de plangerea prealabila a ta (la care a facut mentiune politistul).
In multe astfel de cazuri unii politisti, din cauza slabei pregatiri profesionale, nu stiu ce recomandari sa faca victimelor sau nu cunosc aceste prevederi legale, sau chiar si cand stiu ce au de facut, pentru a nu se incarca cu o sarcina in plus, te trimit acasa, spunandu-ti sa vii ulterior sa faci plangere, stiind ca neavand semne de violenta vei renunta dupa ce ti-au trecut nervii.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente E7890r E7890r Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Lovire minor alexiabucuresti alexiabucuresti buna seara, ieri baieatul meu de 12 ani a fost batut si lovit de alti doi baieti. baiatul meu cand a cazut sa lovit la mana rezultand cu o entorsa. eu ca tata ... (vezi toată discuția)