avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire minor

buna seara, ieri baieatul meu de 12 ani a fost batut si lovit de alti doi baieti. baiatul meu cand a cazut sa lovit la mana rezultand cu o entorsa. eu ca tata am fost rau enervat si l am lovit cu o palma pe unul dintre baieti. am mai avut probleme cu acesti baieti molestand in repetate ori pe baiatul meu am vb cu parintii dar niciun rezultat am vorbit si cu ei cand au mai fost incidente rugandui sa.mi lase in pace copilul. eu am fost la doctor cu baiatul meu si am primit tratament si scutire medicala perioada 30 de zile. in urma acestor lucruri intamplate parintii acestor copii mau reclamat la politie pentru lovire. inca nu am fost chemat la politie pentru declaratie. as dori sa stiu ce mi se poate intampla. va multumesc
Veti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de:

ART. 193

Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Va multumesc pentru raspuns. Daca baiatul lovit de mine nu are certificat medico legal, tot la fel se aplica legea?
Daca nu are CML, fapta se poate incadra la alin.1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente E7890r E7890r Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup ... (vezi toată discuția)
Bataie....caz penal???? Simo&Nicu Simo&Nicu Prietenul meu a fost chemat la politie pentru o bataie care se intampla in 2015 , el impreuna cu alti 3 baieti l-au lovit pe inculpat destul de tare...a avut ... (vezi toată discuția)
Infractiune violenta emilika emilika Am si eu o intrebare.in luna noiembrie sotul meu ia dat unuia in trafic o palma si la lovit la nas.acesta a depus plangere si cica ar avea 13 zile ... (vezi toată discuția)