avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Medierea este posibila?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Medierea este posibila?

Plangerea a fost facuta de un minor,iar mama lui ma contactat telefonic sa imi spuna ca sa prezentat la politie declarand ca nu vrea sa se constituie parte civila si nu doreste judecata,intrebarea este daca nu sa trimis nici un dosar mai putem aplana situatia cumva?sa nu se ajunga la parchet?eu maine am de gand sa ajung la politie pentru a-mi schimba declaratia:((
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:09, 24 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Da, medierea nu este posibil in sensul dorit de dvs.
Odata sesizata politia va continua sa instrumenteze cazul in ceea ce va priveste,
Un avocat va este foarte necesar pentru a discuta si explica la anchetator situatia.
Din pacate dvs. va trebui sa platiti avocatul daca cealalta persoana nu va face ea acest lucru.
Fara avocat angajat greu de zis ce se va intampla cu dvs.
E posbil sa fiti trmisa in judecata si sa se aplice o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendarea conditionata...

avocat Claudiu Lascoschi
Deci eu pot spune ca nu stiam de unde provine aurul ca l`am bagat la rugamintea ei,iar cu avocat pot cere convorbirile telefonice in care ea isi recunoaste fapta si spune clar ca nu sunt implicata,apoi sa aduc martor precum ca am fost amenintata si astfel sa explic de ce am luat vina asupra mea?in felul asta pot scapa nevinovata?
Este vorba despre o fapta penala in urma careia urmarirea penala este declansata din oficiu,astfel ca impacarea partilor,nu inlatura raspunderea penala.
In atare situatie un mediator nu poate ajuta cu nimic,intrucat din punct de vedere al consecintelor penale,impacarea partilor nu produce niciun efect
Da, asa ati avea sanse dar vedeti ca politia nu o sa va creada.
Desi pare simplu de rezolvat este mai complicat decat va imaginati.
Daca nu va angajati un avocat care sa stie cum sa puna problema si sa aiba o anum ita reputatie cererile dvs. ar putea fi respinse cu usurinta.
Si mie imi care cam necredibila poveste dvs. si eu incerc sa va cred.
Politia daca va prinde ,,cu mata in sac" si ca le vindeti gogosi s-ar putea sa se supere si sa va ingreunati situatia.
Ce cantitate de aur s-a sustras?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Impacarea complicei puncuskaa puncuskaa intr un dosar de inselaciune complicele poate sa primeasca o incetare a procesului daca se impaca cu partile vatamate? se poate separat sau neaparat trebuie sa ... (vezi toată discuția)
In cazul unei medieri cui si unde ne putem adresa? cristinadamian cristinadamian Si medierea in cazul unui furt din locuinta poate sa aiba loc in orice moment al procesului penal? (vezi toată discuția)