Plangerea a fost facuta de un minor,iar mama lui ma contactat telefonic sa imi spuna ca sa prezentat la politie declarand ca nu vrea sa se constituie parte civila si nu doreste judecata,intrebarea este daca nu sa trimis nici un dosar mai putem aplana situatia cumva?sa nu se ajunga la parchet?eu maine am de gand sa ajung la politie pentru a-mi schimba declaratia:((
pai in valoare de 400de roni,nu mult.nu are cu ce sa ma prinda politia zic eu,pentru ca la inceput cand am declarat i`am spus anchetatorului ca este si ea implicata dar nu vreau sa declar,eram convinsa ca oricum intru in treaba urata ca am pus pe numele meu si am facut o conventie cu ea sa il ma ajute sa il scot si sa nu o mai bag ,am fost fata buna .egh urat e ca nu stiam ca se autosesizeaza si nu se termina problema cand isi vede femeia paguba inapoi,
Modalitatea de savarsire a faptei si valoarea poate sa va duca la o pedeapsa cu suspendare.
De amenda administrativa incet, incet, va cam indepartati.
Dar vedeti ca daca enervati judecatoarea e posibil sa uite sa scrie ca suspenda pedeapsa...
V-ati gandit ca politistul nu vrea sa se complic cu o persoana pe care nu o poate dovedi?D-aia n-avea chef sa se complice. ;)
Pff...atunci sa sunem ca las treburile asa,ca prima fapta de genu si curata la dosar si cu recunoasterea vinei sa spunem...am sanse la pedeapsa minima?si care ar fi aceea?
Impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala iar in cazul infractiunii de furt . Nu este posibila medierea pentru ca nu este o infractiune in care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate , ci se pune in miscare din oficiu.
De la data de 03.03.2010 este posibilă medierea, în cazul procedurii reglementate de art. 278 indice 1 C.proc.pen de soluţionare a plângerilor împotriva rezoluţiei sau ordonanţei procurorului de netrimitere în judecată, indiferent dacă aceasta priveşte o infracţiune urmăribilă la plângerea prealabilă sau una din oficiu. Procedura medierii este facultativă, deoarece nici persoana vătămată şi nici făptuitorul nu pot fi constrânşi să accepte procedura medierii (art. 67 alin. 2). Este de menţionat că medierea poate avea loc între două sau mai multe părţi (art. 5 alin 1), aceasta chiar dacă soluţia poate consta în retragerea unilaterală a plângerii prealabile. În timpul procedurii se respectă dreptul la un avocat, la un interpret, şi drepturile minorilor în procedurile penale (art. 52 alin.1 şi art. 68); în cursul medierii, părţile pot fi reprezentate de alte persoane, care pot face acte de dispoziţie, în condiţiile legii (art. 52 alin 1); procedura este confidenţială (art.53).
Se poate recurge la medierea înainte sau în timpul procesului (art. 2 alin.1 din lege):
a. - În cazul în care procedura de mediere se desfăşoară înaintea începerii procesului penal (mediere penală extraprocesuală) termenul prevăzut de lege pentru introducerea plângerii prealabile se suspendă pe durata desfăşurării medierii.
b. - În cazul în care se recurge la procedura de mediere în timpul procesului penal, aşadar după începerea urmăririi penale (mediere penală procesuală), iniţiativa poate aparţine părţilor sau organelor judiciare, ţinute de altfel să informeze părţile asupra acestei proceduri şi îndrumându-le să o urmeze (art. 6 din lege).
Incercati sa inlaturati prejudiciul faptei , cooperati cu organele judiciare . Referitor la pedeapsa aceasta depinde de judecator, dar sper sa nu ajungeti acolo, daca prejudiciul este de 400 lei.
Succes!
Impacarea complicei
puncuskaa
intr un dosar de inselaciune complicele poate sa primeasca o incetare a procesului daca se impaca cu partile vatamate? se poate separat sau neaparat trebuie sa ... (vezi toată discuția)