Buan dimineata, multumesc mult de raspunsuri. Imi cer scuze de insistenta dar, in situatia in care eu am un CCM la nivel de unitate care practic a fost negociat intre patronat si sindicate care prevede ca se excepteaza de la efectuarea cercetarii disciplinare prealabile situatia in care sanctiunea este avertismentul, ( prevedere care de altfel este preluata din Lege), eu ar trebui sa trec peste acest lucru si sa aplic ceea ce prevede CCM la ninel national? Mai mult, CCM la nivel national in art. 100 ( sper sa nu ma insel ) se refera la drepturi mimimale , se incadreaza aici si "dreptul la cercetare disciplinara"?
Multumesc mult.
Mihaela.
Buna ziua,
Va rog o parere in ceea ce priveste aplicarea prevederilor codului muncii, contractului colectiv de munca la nivel national si a contractului colectiv de munca la nivel dew ramura.Astfel,
Referitor la cecetarea disciplinara in cazul sanctiunii cu avertisment, codul muncii prevede ca aceasta nu este obligatorie.
Contractul colectiv de munca la nivel national prevede ca toate sanctiunile se aplica numai cu efectuarea cercetarii.
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate preia prevederile din codul muncii.
Eu tind sa aplic prevederile contractului la nivel de unitate desi prin contractul la nivel national se stabilesc niste drepturi minimale.
Va rog o parere.
Multumesc.
Mihaela.