avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate Gabi_G

Activitate Gabi_G

Răspuns la discuția AJUTOR DECES
Aveti dreptul. Am avut si eu o problema asemanatoare si, dupa numeroase discutii, mi s-au dat banii.
Răspuns la discuția SALARII COMPENSATORII
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Sper ca oamenii sa nu se mai lase pacaliti de patroni si sa isi ceara drepturile.
Răspuns la discuția SALARII COMPENSATORII
Codul CAEN este 4791 ( comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet)
Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sunt in preaviz pana pe data de 29.10.2009, articolul specificat in preaviz fiind art.65, alin 1 din Codul Muncii ( reorganizarea societatii). Am incercat sa depun o crerere la firma prin care ceream sa mi se plateasca cele 2 salarii compensatorii conform art. 76 din CCM la nivel de ramura comert ( firma avand domeniul de activitate comert cu amanuntul) si nu mi s-a dat numar de inregistrare cu semnatura si stampila de la firma. Din aceasta cauza am trimis cererea respectiva pe adresa de mail a firmei. Patroana mi-a spus ca nu am dreptul la salarii compensatorii ( ca doar cei de la stat), desi in contractul individual de munca scrie ca "angajatorului ii revin urmatoarele obligatii: sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege". Am inteles ca deja a contactat avocatul firmei. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul la cele 2 salarii compensatorii si daca ii fac reclamatie la ITM si tot nu vrea sa imi dea banii, trebuie sa merg in Instanta? Se rezolva prin proces? Multumesc