Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sunt in preaviz pana pe data de 29.10.2009, articolul specificat in preaviz fiind art.65, alin 1 din Codul Muncii ( reorganizarea societatii). Am incercat sa depun o crerere la firma prin care ceream sa mi se plateasca cele 2 salarii compensatorii conform art. 76 din CCM la nivel de ramura comert ( firma avand domeniul de activitate comert cu amanuntul) si nu mi s-a dat numar de inregistrare cu semnatura si stampila de la firma. Din aceasta cauza am trimis cererea respectiva pe adresa de mail a firmei. Patroana mi-a spus ca nu am dreptul la salarii compensatorii ( ca doar cei de la stat), desi in contractul individual de munca scrie ca "angajatorului ii revin urmatoarele obligatii: sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege". Am inteles ca deja a contactat avocatul firmei. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul la cele 2 salarii compensatorii si daca ii fac reclamatie la ITM si tot nu vrea sa imi dea banii, trebuie sa merg in Instanta? Se rezolva prin proces? Multumesc