avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate tudorica lidia

Activitate tudorica lidia

Sunt angajata intr-un spital judetean de urgenta si la data de 1.01.2011 trebuia sa primim decizii de reincadrare conform Legii 285/2010 si a Normelor metodologice de aplicare a acestei legi de salarizare a personalului platit din fonduri publice
Am primit decizii de reincadrare pe data de24.02.2011 si am constatat ca in salariul de baza nu era inclus cuantumul lunar al primelor de stabilitate. Am facut contestatie in termen legal, dar raspuns nu am primit desi a trecut termenul legal in care trebuia sa mi se raspunda.Raspunsul managerului catre sindicat este ca ,,nu are cadru legal pentru a include acest cuantum lunar al primelor de stabilitate "
Mentionez ca nici in anul 2010 nu a fost inclus acest cuantum in salariul de baza pe motiv ca in anul 2009 aceste prime unitatea noastra nu le-a platit salariatilor.
In anul 2010 am depus actiuni in instanta pentru a ne recupera primele de stabilitate pe anul 2009 si acum avem hotarari judecatoresti definitive, irevocabile si executorii care obliga unitatea sa ne plateasca cele doua prime de stabilitate care ne erau acordate prin OUG nr. 115/2004, OGnr. 17/2008, hotarari pe care nu le-am putut pune in executare deoarece conform Hg.117/2010 tot ceea ces-a castigat in instanta cu titlu executoriu in perioada 1.01.2010 - 31.12.2010 se va putea executa incepand cu anul 2012-34%,in 2013 -33%, in 2014 -33%.
Desi avem si aceste hotarari judecatoresti care obliga unitatea sa ne plateas, ca acest drept salarial, managerul unitatii a refuzat sa ne includa in salariul de baza cuantumul lunar al acestor prime de stabilitate asa cum prevedea Legea 330/2009 pentru anul 2010 siLegea 285/2010 pentru anul 2011.
Pentru anul 2011 urmeaza sa ne adresam instantei in termen legal.
Va rog sa ma sfatuiasca cineva daca pot sa fac plangere penala impotiva managerului pentru faptul ca nu respecta legea de salarizare pentru anul 2011 si nu respecta hotararile judecatoresti care spun foarte clar ca aveam dreptul la aceste prime de stab. in 2009,2010.
De asemenea solicit si un model de plangere penala pe aceasta tema.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, pentru ca toate spitalele din judet au primit acest drept salarial ,numai la noi nu s-a acordat pe motivul ca nu exista cadru legal.
Munltumesc mult!
va rog sa-mi spuneti daca personalul medicalcare lucreaza in serviciile de anestezie terapie intensiva, terapie intensiva si unitatile de primire urgente din spitalele judetene de urgenta poate beneficia de grupa a II a de munca, deoarece ca salarizare aceste locuri de munca sunt incadrate la spor pentru conditiiideosebit de periculoase.

multumesc.