avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate alinaaugustina

Activitate alinaaugustina

In urma unui control de la administratia financiara sunt "amenintata" ca mi se va repune tva ul pe care l am dedus dupa finalizarea constructiei unui imobil-sediu firma. Mentionez ca:
-terenul pe care este construit imobilul este proprietatea unor pers fizice- eu si sotul meu. Noi am inchiriat terenul societatii care construieste sediul- al carei unic asociat este sotul meu.
-autorizatia de constructie si intabularea cladirii sunt pentru imobil cu destinatie sediu firma si ATAT - nu este trecut nicaieri cuvantul locuinta
-sediul de firma este declarat punct de lucru la Reg Com, sediul social fiind altul
-in aceeasi curte in care este imobilul mai exista un imobil, cu 3 camere+dependinte, locuibil si mobilat, obtinut de mine in urma unui act de donatie de la parintii mei
-in fapt, eu si familia mea locuim in imobilul care este sediul de firma- pct de lucru, dar nu am dedus pe societate tva si nici amortizarea bunurilor din imobil- ex;mobiler, tablouri, covoare
Organul fiscal vrea o inspectie la acest sediu-pct de lucru, ce are o supraf mare de 300mp, curte ingradita si gradina cu flori, motivand ca firma, care la data construirii imobilului si ulterior inca o perioada de 2 ani n a avut decat un angajat- eu si ca administrator - sotul. Se pune problema ca nu toata supraf a fost folosita pt obtinerea de venituri impozabile- cu toate ca activitatea firmei este: comert si intermediere, nu productie sau altceva ce ar necesita un spatiu amenajat altfel decat pentru birouri.
Intrebare:
Exista vreo lege care sa stipuleze ca sediul unei firme cu acest obiect de activitate ar trebui amenajat intr un anume fel- evident eu am si 3 dormitoare in acest imobil- la fel cum am si 3 birouri, dotate cu calculatoare, mobilier specific, etc
Eu sustin ca locuiesc in imobilul cu 3 camere situat in aceeasi curte cu mine si nu in sediul firmei- cum ar putea demonstra contrariul?
In fond sediul e construit din bani munciti, in conditii perfect legale. Toate investitiile in acest sediu sunt vizibile si probate cu documente.
In concluzie: am eu vreo vina ca domnii de la fisc locuiesc poate intr un apartament de bloc? :-) Stiu ca nu am cum sa refuz verificarea pct de lucru- conf legii au dreptul sa faca acest lucru- dar cum isi pot ei da cu parerea despre o autorizatie de constructie emisa de primarie si care ar fi temeiul legal prin care org fiscal ar putea sa mi demonstreze ca au dreptate at cand spun ca nu trebuia sa deduc tva ul pt investitie? Sper sa ma poata ajuta cineva cu un sfat ....