avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate alexanders

Activitate alexanders

Răspuns la discuția Transformare post grefier
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Ocup de curand un post de grefier - studii medii la judecatorie, pe perioada determinata, si mi-a fost respinsa verbal cerere de recunoastere a studiilor superioare de specialitate, pe motiv ca recunoasterea ar insemna de fapt o transformare a postului in grefier studii sup, transformare care nu este posibil[ in cazul pozitiilor pe durata determinata.
As dori sa aflu parerea unei persoane avizate in dreptul muncii vizavi de aceasta imposibilitate.
Ar fi posibila recunoasterea studiilor, implicit transformarea temporara a postului pe durata determinata, iar la reintoarcerea titularului care nu are studii superioare, o noua transformare in post grefier studii medii?
Va multumesc pentru timpuL acordat si pentru amabilitate. O zi cat mai buna tuturor!
Va multumesc pentru raspuns! :)
Buna ziua,
Imi permit sa va deranjez cu o problema ceva mai complicata.
In 27 aprilie 2007 sotia mea studenta in anul IV la o universitate de stat a nascut. Ne-am interesat la primaria domiciliului nostru si ni s-a raspuns ca nu vom primi idemnizatia de crestere pentru fiica noastra, intrucat la acel moment sotia nu era licentiata. In urma acestui raspuns, sotia desi integralista, nu a mai sustinut examenul de licenta, din cauza unor probleme de sanatate ale fiicei, licenta care a fost obtinuta la data de 16 iunie 2008. Pana la sfarsitul lunii am intrebat iar la primarie, iar doamna care se ocupa de aceste probleme, dupa ce in prealabil a intrebat “la judet”, ne-a raspuns ca nu mai avem dreptul sa depunem dosarul pentru a primi idemnizatia pentru timpul ramas. In tot acest timp am primit o alocatie de 200 ron timp de doi ani iar acum de 40ron. In cursul acestei saptamani, am aflat de la o cunostinta despre un caz identic din alt judet care ar fi primit idemnizatia timp de 16 luni, dupa licentiere/indeplinirea cerintelor. Am incercat sa vorbesc cu doamna de la primarie care a avut o “criza de nervi” (“tot venim la cersit”) si drept urmare nu am apucat nici sa aflu macar numele ei, denumirea departamentului din care face parte, institutia ierarhica la care ar trebui sa ma adresez, legislatie incidenta etc.. Incercand sa aflu aceste lucruri de la alte persoane din primarie (in special numele doamnei si denumirea institutiei ierarhice) pare-se am fost declarat persoana non-grata iar toti de la primarie au intrat in silentio stampa. Nici eu si nici sotia nu am lucrat vreodata cu forme legale.
Intrebarile mele sunt:
1. In baza dispozitiilor legale care s-au tot modificat (intelegand ca astazi primesc idemnizatie si liceencele) si raportat la momentul licentierii sotiei, avem dreptul sa mai primim bani? Daca DA, atunci:
2. Care este perioada in care putem cere acesti bani? Am inteles ca exista ceva numit prescriere a sumelor de 3 ani.. se calculeaza de la data nasterii fiicei sau de la data la care sotia era licentiata?
3. Banii pentru idemnizatie vin de la primarie, si astfel acea cunostinta a avut norocul unei primarii mai bogate?
4. Daca nu primesc raspuns favorabil, ma adresez judecatoriei.. tribunalului?, eventual in baza carei legi.. Avand in vedere ca nici eu si nici sotia nu avem venituri, momentan nu putem apela la nici un avocat care sa ne lumineze, si am aprecia orice raspuns indiferent ca este detaliat sau nu (ma refer la legislatie).
Daca NU mai avem dreptul la nici un leu, va multumesc pentru rabdarea de a parcurge acest mesaj. O zi cat mai luminoasa!