Ca sa nu deschid alt topic o sa scriu aici intrebarea mea:
Am un locatar in bloc care nul pre aintereseaza de asociatie si de obligatiile lui fata de asoiatie. In fiecare luna se da contoarele la citirea de apa. El nu a mai facut treaba asta si i sa trecut pausal apa. Acuma cere sa i se recalculeaza apa pe ultimele 2 luni.
Dupa lege, trebuie sai recalculez apa in functie de ce a citit el luna asta sau ce a fost pe pausal din neglijenta lui) nu se mai recalculeaza?
inca nu i s a dat nimic inapoi din bani, asta dorea si proprietarul sa stie, in caz ca vinde casa, ce spune legea?
in ce caz trebuie sa i se restituie fondul de rulment / reparatii?se restituie doar in cazul in care nu a fost folosit in totalitate?
pai adresa casei lui e aceiasi cu a blocului...e ca si cum e un apartament in bloc.. inainte erau 2 camere ce apartineau 2 familii diferite, el a cumparat si partea celalata
are in comun curtea din care toata lumea are cota parte scrisa pe contracte, si faptul ca trece prin casa scarii ca sa ajunga la el neexistind alt mod de intrare,si probabil apare in cartea de imobil a blocului.
o intrebare
- blocul nostru este mai ciudat in curtea interioara este o casa care nu are nimic in comun cu blocul, acoperis,ziduri.. dar ca sa ajungi acolo trebuie sa intri in bloc si sa treci prin casa scarii.Proprietarul nu ar mai vrea sa plateasca fondul de reparatii si eventual cele legate de lumina casei scarii, el facindu si din banii proprii reparatiile la casa.
--daca vinde casa si doreste fondul de rulment inapoi in ce conditii se acorda?administratoarea a predat 200 lei ca suma ramasa in fondul de reparatii ,rulment sau cum se doreste a se numi ca la ea totul e mixat....
--ar mai trebui sa plateasca proprietarul casei fondul de reparatii daca asociatia nu a participat si nu participa la reparatiile casei lui? logic dupa mine ar fi sa nu ...
La ce sa am grija cand preiau actele de la fosta administratoare. Ea mia zis ca are soar cateva hartii sami dea nu sunt multe, din cat am inteles ea nu a purtat contabilitatea si nici nu a avut atestat de administrator chiar daca a fost administratoare la bloc 15 ani (de aceea sa si ajuns sa fiu eu ca facea calcule dupa urechea ei, si cand am consultat pe net legea am vazut ca face prostii).
Mai bine zis ce e important sa primesc? Mi sa zis sa fac un proces de predare primire ca sa nu am probleme.
Buna ziua,
Imi cer scuze daca scriu in topic gresit.
De foarte scurt timp sunt ales sa fiu administratorul blocului unde stau.
Intrebarea mea este despre curs si atestat de administrator:
-tot la cat timp se fac cursurile si atestate de administrator?
-cat dureaza cursul (ca si timp)?
-pot sa administrez blocul pana nu termin cursul?
-pretul cursului (nu stiu daca la toate judete e la fel, sunt din judetul timis)?