Multumesc mult pentru raspuns; totusi, mai am o intrebare: Art.30 din Legea 50/1991 spune ca virarea sumelor stabilite (primei sume cel putin ) se face o data cu transmiterea Instiintarii privind data Inceperii lucrarilor. Daca lcurarile au inceput in mai 2008 de ce nu a venit atunci hartia, sa o platesc?
Mi-am construit o casa; in luna mai 2008 a fost emisa autorizatia de construire, in luna mai 2009 aceasta a expirat si am intabulat casa.
Ieri (adica dupa 5 luni de la expirarea autorizatiei) am primit de la Inspectoratul de Stat in Constructii un document care imi aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc:
- 0.1% din valoarea lucrarilor autorizate pentru " Cheltuielile pentru controlul statului In amenajarea teritoriului, urbanism si autorizarea executarii lucrarilor de constructii" conform art.30 din legea 50/1991.
- si 0.7% din valoarea lucrarilor autorizate pentru "Cheltuielile necesare pentru elaborarea reglementarilor tehnice si pentru inspectia statului pentru controlul calitatii lucrarilor de constructii" conform art.40 din legea 10/1995
Imi poate spune si mie cineva ce e cu toate astea, si de ce nu am fost informata de la inceput de cheltuielile astea catre stat(sau cel putin cine trebuia sa ma informeze)?