avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatia de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatia de construire

Buna,

Mi-am construit o casa; in luna mai 2008 a fost emisa autorizatia de construire, in luna mai 2009 aceasta a expirat si am intabulat casa.

Ieri (adica dupa 5 luni de la expirarea autorizatiei) am primit de la Inspectoratul de Stat in Constructii un document care imi aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc:
- 0.1% din valoarea lucrarilor autorizate pentru " Cheltuielile pentru controlul statului In amenajarea teritoriului, urbanism si autorizarea executarii lucrarilor de constructii" conform art.30 din legea 50/1991.
- si 0.7% din valoarea lucrarilor autorizate pentru "Cheltuielile necesare pentru elaborarea reglementarilor tehnice si pentru inspectia statului pentru controlul calitatii lucrarilor de constructii" conform art.40 din legea 10/1995

Imi poate spune si mie cineva ce e cu toate astea, si de ce nu am fost informata de la inceput de cheltuielile astea catre stat(sau cel putin cine trebuia sa ma informeze)?

Multumesc anticipat,

Anca Suciu
Cel mai recent răspuns: Anca Suciu , utilizator 13:40, 23 Octombrie 2009
Din experienta mea personala pot sa va spun, ca autoritatii respective cuvin acele sume de bani. Presupun (in lipsa informatiilor detaliate) ca arhitectul ar fi trebuit sa va spune, ca o sa trebuie sa platiti aceste sume.
Multumesc mult pentru raspuns; totusi, mai am o intrebare: Art.30 din Legea 50/1991 spune ca virarea sumelor stabilite (primei sume cel putin ) se face o data cu transmiterea Instiintarii privind data Inceperii lucrarilor. Daca lcurarile au inceput in mai 2008 de ce nu a venit atunci hartia, sa o platesc?

multumesc inca o data
Si mie mi-sa parut ciudat, can nu a trebuit sa platiti in avans, dar din pacate, la partea teoretica si normativa nu prea pot sa va ajut.
multumesc mult pentru raspuns, se pare ca o sa trebuiasca sa platesc oricum :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie- inspectia in constructii Buna ziua, ma numesc Iulian, sunt din orasul Blaj, jud Alba, si am o nelamurire pe care sper sa mi-o lamuresc cu ajutorul dvs. In anul 2008, am obtinut de ... (vezi toată discuția)
Taxe inspectoratul de stat in constructii Florescu Madalina Florescu Madalina Buna seara Va rog un ajutor in urmatoarea problema: am obtinut o autorizatie de demolare pentru un imobil. Trebuie sa depun o instiintare la ISC cu privire ... (vezi toată discuția)
Inspectia de stat in constructii Buna ziua, ma numesc Iulian, sunt din orasul Blaj, jud Alba, si am o nelamurire pe care sper sa mi-o lamuresc cu ajutorul dvs. In anul 2008, am obtinut de la ... (vezi toată discuția)