Mi-am construit o casa; in luna mai 2008 a fost emisa autorizatia de construire, in luna mai 2009 aceasta a expirat si am intabulat casa.
Ieri (adica dupa 5 luni de la expirarea autorizatiei) am primit de la Inspectoratul de Stat in Constructii un document care imi aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc:
- 0.1% din valoarea lucrarilor autorizate pentru " Cheltuielile pentru controlul statului In amenajarea teritoriului, urbanism si autorizarea executarii lucrarilor de constructii" conform art.30 din legea 50/1991.
- si 0.7% din valoarea lucrarilor autorizate pentru "Cheltuielile necesare pentru elaborarea reglementarilor tehnice si pentru inspectia statului pentru controlul calitatii lucrarilor de constructii" conform art.40 din legea 10/1995
Imi poate spune si mie cineva ce e cu toate astea, si de ce nu am fost informata de la inceput de cheltuielile astea catre stat(sau cel putin cine trebuia sa ma informeze)?
Din experienta mea personala pot sa va spun, ca autoritatii respective cuvin acele sume de bani. Presupun (in lipsa informatiilor detaliate) ca arhitectul ar fi trebuit sa va spune, ca o sa trebuie sa platiti aceste sume.
Multumesc mult pentru raspuns; totusi, mai am o intrebare: Art.30 din Legea 50/1991 spune ca virarea sumelor stabilite (primei sume cel putin ) se face o data cu transmiterea Instiintarii privind data Inceperii lucrarilor. Daca lcurarile au inceput in mai 2008 de ce nu a venit atunci hartia, sa o platesc?